2.MLS

2MLS, Plana – Vrbas, 68:80

2MLS, Plana – Vrbas, 68:80

Nakon dva poraza na gostovanjima, košarkaši Plane ni na svom parketu nisu uspeli da zabeleže pozitivan ishod. Efikasnojom igrom u završnom delu meča pre svega, Vrbašani su u velikoplanjanskom sportskom centru došli do pobede, treće u nizu u novoj sezoni. Domaći igrači nisu imali sreće u početnim momentima susreta, lopta nije nije htela kroz obruč sve do petog minuta, kada je Todorović pod faulom poentirao za 2:8, i tako uveo svoj tim u uspešniju seriju.  Izraženija timska igra izabranika Pece Jaćimovića davala je rezultat uprkos činjenici da šutevi za tri nisu prolazili, s druge strane, gosti su upravo pogađanjem sa distance održavali rezultatski egal do isteka poluvremena (32:34).
Sa nekoliko grešaka Velikoplanjani olakšavaju posao protivniku, koji gradi blagu prednost početkom trećeg nastavka, a pogodak sa pola terena Krstajića sa zvukom sirene uvodi tim Siniše Savovića u završni period igre sa prednošću od plus pet (51:56).
Udvostručili su svoju zalihu gosti već u prvom minutu četvrtog nastavka, i rutinskom igrom do kraja obezbedili dva nova boda. Najefikasniji u timu Plane ponovo je bio Mihailo Todorović sa 23 ubačena poena i 20 uhvaćenih lopti, ispred Zurnića (18/3), dok su u sastavu Vrbasa najbolјi učinak zabeležili Krstajić (20/7), Đurović (17/5) i Koprivica (19/7).
Predrag Jaćimović, Generalno smo dobro odigrali, izuzmemo li neke početničke greške. U tri situacije su nam oduzimane lopte iza leđa i usledili su laki poeni. Razlika je ogromna u proceni kada napraviti faul – oni su pravili jake faulove, igrali čvršće na lopti, takav je bio i kriterijum suđenja, mi smo tu bili tanki. Naši igrači ne umeju na pravi način da odreaguju na situaciju, dopuštali su na početku lake šuteve Koprivici, izostao je izlazak visokih igrača do kraja, ostajali su na poluodstojanju, što je olakšalo posao iskusnim i dobrim šuterima Vrbasa. Bilo je teško braniti njihove šuteve spolјa u raširenoj igri sa igračima kakvim mi raspolažemo. To sve je i rešilo utakmicu, iako smo mi možda raznovrsnije igrali. U krajnjem slučaju, pobedi onaj ko da koš više a ne onaj ko igra više kombinatorike.
Mihailo Todorović, Dobro smo ušli u meč ali nismo imali dovolјno snage da istrajemo do kraja. Faulovi su doveli pojedine igrače u situaciju da ne mogu da igraju odbranu sto posto, i sve to rezultiralo je ovakvim ishodom. Čestitam protivnicima na pobedi.
Siniša Savović, Nisam toliko zadovolјan igrom koliko samom pobedom u gostima gde je relativno vruć teren. Presudna za dva boda bila je poslednja četvrtina. Vezali smo tri pobede, nadam se da ćemo u ovom ritmu i nastaviti.
Stefan Krstajić, Dobra utakmica. Krenuli smo nešto lošije, nismo pogađali najbolјe od početka, posle smo uspeli da uspostavimo svoju igru, ubacili smo i neke trojke kao što je i trebalo. Čestitam ekipi na borbenosti i pobedi.

More in 2.MLS