2.MLS

2MLS, Plana – Zemun Fitofarmacija, 61:71

2MLS, Plana – Zemun Fitofarmacija, 61:71

Prvi deo sezone košarkaši Plane zaokružili su porazom, dvanaestim u nizu. Na domaćem parketu nadigrani su od Zemun Fitofarmacije, 61:71. I ovom prilikom razvoj situacije na terenu bio je sličan većini prethodnih: relativno dobro odigrano prvo poluvreme, sa prednošću u rezultatu ostvarenom tokom druge četvrtine, a potom nagli pad u trećem nastavku, što su gostujući igrači iskoristili da preokrenu stanje na semaforu i uđu u izvesnu završnicu. Najbolji pojedinac na terenu bio je Velikoplanjanin Todorović, koji je meč završio sa 24 ubačena poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je njegov saigrač, Božović uknjižio 13 poena i sedam skokova. Kod Zemunaca Todorić i Drašković imali su po 13 poena i po šest skokova.
Predrag Jaćimović, trener Plane, Dobro smo odigrali u prvom poluvremenu, onda smo, uobičajeno, pali u drugom jer nema dovoljno igrača u rotaciji. Ima tu, naravno i grešaka i lakih poena kojih ne bi bilo da se igrači malo ne čuvaju jer veliki deo vremena su na parketu. Sve u svemu, nisam nezadovoljan, jer znam šta sa raspoloživim mogu. Igraće se košarka i ubuduće, i o tome već sada treba voditi računa.
Nenad Stefanović, trener Zemuna, Nama je ovo bila najteža utakmica u sezoni jer je bila prva u kojoj smo mi bili apsolutni favoriti. Ovo je uzrokovalo pritisak koji je bio očigledan na terenu, igralo se u grču – jer mi, osim Burića i Draškovića imamo mlade, neiskusne momke. Košarkašima Plane sve čestitke na borbenosti, iako imaju 0:12 zaista su dali sve od sebe, mojim momcima čestitke na pobedi. Mislim da smo prvi deo sezone dobro odradili, preostaje nam da se dobro pripremimo za nastavak.

More in 2.MLS