2.MLS

2MLS, Pirot – Žarkovo, 89:56

2MLS, Pirot – Žarkovo, 89:56

Pirot je u 22. kolu Druge lige Srbije, odigranom u subotu, 16. marta 2019.g. pobedio beogradsko Žarkovo rezultatom 89:56 na utakmici na kojoj se Lazar Rašić oprostio od kluba u kome je u pet poslednjih sezona odigrao 113 prvenstvenih utakmica.
Pobedom nad Žarkovom, predposlednjom ekipom na tabeli, Pirot je praktično obezbedio poziciju u sredinu tabele i miran ulazak u završnicu jednog od najneizvesnijh takmičenja u državi. U jednoj gotovo revijalnoj a ipak realno takmičarskoj utakmici, pobeda je po očekivanju pripala iskusnijoj i kvalitetnijoj ekipi Pirota. Talentovani i energični igrači Žarkova su se dobro držali gotovo do poluvremena, ali su u nastavku njihovo neiskustvo i pojačana odbrana pirotske ekipe utakmicu usmerili samo u jednom pravcu, ka pobedi domaće ekipe. Trener Pirota Marko Spasić je do kraja na najbolji način razigrao i najmlađe igrače, koji su pruženu priliku izvanredno iskoristili a svojom igrom, na momente atraktivnom, u finišu utakmice podigli publiku na noge a svojoj ekipi podarili čak najubedljiviju pobedu u ovoj sezoni.
Poseban pečat ovoj utakomici dala je ceremonija na poluvremenu povodom oproštaja Lazara Rašića od KK“Pirot“ u kome je do utakmice sa Žarkovom u prethodnih pet sezona odigrao 112 prvenstvenih utakmica na kojima je postigao 1568 koševa (14 po utakmici). Zajedno sa ovom oproštajnom 113-om postigao je 1.577 koševa. Povodom toga predsednik KK“Pirot“ Dušan Dimitrijević je Rašiću poklonio uramljeni klupski dres sa brojem 113, upravo onim brojem koliko je njegovih prvenstvenih utakmica upisano u klupskoj istoriji. Publika je dugim aplauzom pozdravila Rašića, pokazavši na najbolji način koliko je Rašić bio cenjen i poštovan u Pirotu i koliko dubok trag je ostavio u svakom smislu te reči. Istim takvim aplauzom je ispraćen i kada ga je trener Spasić povukao na klupu u pretposlednjem minutu utakmice nakon dva realizovana slobodna bacanja.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Ova utakmica će se pamtiti po oproštaju Lazara Rašića od dresa KK“Pirot“, velikog čoveka i igrača koji je bio i svojevrstan ambasador i Pirota i pirotske košarke širom sveta. Što se tiče ove utakmice mi smo maksimalno ozbiljno shvatili ekipu Žarkova, da ih spustimo ispod 60 poena i da se takvom odbranom pripremimo za finiš prvenstva u kome hoćemo da ostvarimo što veći broj pobeda i plasiramo se u gornjem delu tabele.
Lazar Rašić, igrač KK Pirot, Hvala svim ljudima ovde na tome jer su me prihvatili kao da sam odavde. U Pirotu sam proveo najlepše godine moje košarkaške karijere, a ja već 22. godine treniram košarku. Došao je eto i taj dan da na neki način okačim patike o klin, mada mi je teško to i da izgovorim. Ako sam sopstvenim primerom nešto doprineo mlađim igračima koji ostaju posle mene srce mi je puno. Nadam se da ću se jednog dana vratiti ovde, možda ne kao košarkaš ali sa nekom drugom funkcijom.

More in 2.MLS