2.MLS

2.MLS, Pirot – Radnički d.o.o., 75:94

2.MLS, Pirot – Radnički d.o.o., 75:94

Pirot je u subotu, 14. marta 2020. u 22. kolu 2.MLS na utakmici odigranoj bez publike izgubio od kragujevačkog Radničkog na domaćem terenu rezultatom 94:75.  Utakmica između lidera na tabeli i trećeplasiranog Pirota je već početkom drugog dela sezone proglašavana derbijem koji će odlučivati prvaka lige i koji će biti prava poslastica za ljubitelje košarke u prepunoj sportskoj hali Kej u Pirotu. Nažalost, sve je bilo suprotno od tih predviđanja, osim što je Ranički praktično nakon ove pobede i matematički ostvario plasman u KLS. Sticajem okolnosti zbog pandemije virusa i Odluke Vlade Republike Srbije i Komisije za takmičenje KSS da se utakmice igraju bez publike, derbi 22. kola 2.MLS je potpao pod režimom navedenih mera a utakmica odigrana u sablasno praznoj pirotskoj hali Kej.
Sama utakmica je počela ravnopravnom igrom oba rivala što je ipak potrajalo tek nekih pet minuta. Od tog momenta je iz minuta u minut sve počelo da prelazi na stranu odlične kragujevačke ekipe, pre svega skok i procenti šuteva iz igre, što je rezultiralo visokom rezultatskom razlikom do poluvremena. Utakmica bez publike kao da je u svakom smislu sputala igrače Pirota. Ništa im nije polazilo za rukom, nije bilo publike i atmosere koja bi potpalila plamen i bitno uticala na pristup utakmici protiv kvalitetnog rivala poput kragujevačkog Radničkog. Ovako je izgledalo kao da je već u toj ranoj fazi utakmice domaćoj ekipi ponestalo i energije i emocija i ideja u očekivanoj meri za ovakvog rivala pred sobom. Utakmica se usled toga igrala u ritmu ekipe Radničkog koja je, predvođena stamenim Raškom Katićem, gotovo rutinski dobila utakmicu potvrdivši epitet favorita u svakom smislu te reči. Sve detalje utakmice, pojedinačne uzlete i padove pojedinaca na obe strane, ovoga puta je bezpredmetno pominjati u svetlu kolektivne pobede najbolje ekipe lige i njihove dominacije kako na ovoj utakmici tako i celom prvenstvu.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Čestitao bih ekipi Radničkog na fer i korektnoj igri, na pobedi i plasmanu u KLS verovatno sa 1. mesta jer su od početka tako selektirani da budu najbolja ekipa što su i pokazali predvođeni odličnim trenerom Igorom Todorovićem koji je znao da vodi takvu ekipu kroz ligu. Nama je na ovoj utakmici mnogo falio naš šesti igrač, naša verna publika ali šta je tu je. Od početka nismo ušli u dobar ritam tako da je brzo razlika bila velika što protiv iskusne ekipe Radničkog nismo uspeli da sustignemo jer nam ni jednog trenutka to nisu dozvolili tako da je ovo realna razlika na kraju. Nama preostaje da se do kraja izborimo za visoko 3. mesto na tabeli.
Igor Todorović, trener KK Radnički, Meni je žao što se utakmica nije odigrala u sportskom ambijentu u punoj hali, što sam ja još ranije najavljivao znajući kakva je publika u Pirotu, koliko dobro poznaje košarku i koliko je teško pobediti Pirot u takvoj atmosferi. Mi smo ove godine napravili tim sa kojim smo od početka jasno istakli kandidaturu za plasman u KLS. Večeras smo igrali bez povređenog Andrije Stevanovića ali je večeras tim pobedio, zbili smo redove, imali dobar protok lopte i odlične procente šuta za tri poena u prvom poluvremenu. Drago mi je da sam ponovo u vašem sjajnom gradu i da sam ponovo imao utakmicu protiv vašeg odličnog tima i trenera kome ovom prilikom čestitam na izuzetnoj sezoni. Pirotu želim da naredne sezone ostvari ovo što smo mi sada ostvarili.
Raško Katić, igrač KK Radnički, Nadam se da je ovaj plasman u KLS samo prvi korak za moju ekipu ka plasmanu u još viši rang takmičenja. Ja volim košarku i trudiću se da igram sve dok me telo služi i dok ne osećam posledice. Čuo sam da je u Pirotu najbolja atmosfera u celoj ligi ali ne bih ništa u vezi ove novonastale situacije da komentarišem.

More in 2.MLS