2.MLS

2MLS, Kolubara LA 2003 – Radnički, 123:122

2MLS, Kolubara LA 2003 – Radnički, 123:122

Praznik košarke viđen je večeras u Lazarevcu. Opravdala je epitet derbija kola, čak i više od toga. Posle čak tri produžetka, u utakmici punoj preokreta, domaćin Kolubara je odnela još jednu pobedu, i to sa pola koša prednosti. Utakmicu je obeležila rafalna paljba dva kapitena, Nikole Simića iz ekipe Kolubare, koji je meč završio sa 36 poena, i 7 pogođenih trojki, i Ivana Nedeljković, koji je meč završio sa neverovatnih 53 poena, uz pogođenih 11 trojki. Utakmica je bila puna preokreta. Izjednačena borba tokom prve četvrtine, dok u drugoj četvrtini domaćin dolazi do osetnije prednosti od 10 poena, ali na poluvremene Radnički odlazi sa 4 poena manje od Kolubare. U drugom poluvremenu Kolubara nastavlja da bude u prednosti, ali ne uspeva da napravi osetniju prednost i prelomi meč u svoju korist. Rafalna paljba dva kapitena se smenjivala, a rovovska borba je bila sve žešća. U 4 četvrtini, Kragujevčani uspevaju da preokrenu rezultat, i sve je delovalo kao da će gosti odneti bodove sa vrelog terena u Lazarevcu. Sekund pre kraja meča, Simić iz Kolubare je fauliran pri šutu za tri poena, i dobio priliku da sa linije slobodnih bacanja donese Kolubari produžetak. Prvo bacanje Simić ne pogađa, što izaziva sumnju u eventualni produžetak. Drugo pogađa, dok treće opet promašuje, što sjajni Vuletić koristi, i skokom u napadu uspeva da ubaci loptu u obruč.Rezultat enerešen, igraju se produžeci. U prvi produžetak gosti ulaze bolje, ostvaruju prednost, ali ekipa Kolubare uspeva da se vrati, i ostvari prednost. U poslednjim sekundama produžetka Kolubara ima prednost od tri poena. Radnički prilikom svog napada dobija faul, i 2 slobodna bacanja. Kragujevčani su sigurni prilikom prvog bacanja, dok drugo promašuju, ali opet skokom u napadu, ovoga puta Kragujevčana, rezultat je nerešen, i igra se 2 produžetak. U drugom produžetku igra ujednačena na momente, u kojima Lazarevčani imaju prednost, ali i Kragujevčani. Opet je rezultat nerešen,i ušlo se u 3 produžetak.
Sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja Kragujevčana, i lošijim ulaskom Kolubare u 3 produžetak, Radnički dolazi do velike prednosti za produžetak 119:110. Svima se činilo da je utamica rešena, i da je pobednik poznat, ali igrači Kolubare nisu gubili veru u pobedu. Dve vezane trojke, Šparovića i Sinđelića, dobra igra u odbrani, kao i ubačena dva bacanja Veskovića doveli su Kolubaru na 1 poen zaostatka za Kraguječanima. Utakmica je opet došla u vrelu završnicu. Kolubara uspeva da odrani još jedan nalet gostiju, i poenima sigurnog Rnića pod obručem dolazi u prednost od 1 poena i pobedu. Utakmica kakva skoro nije viđena u Lazarevcu, a i šire.
Žarko Simić, Velika pobeda za nas, u ovako izuzetnoj utakmici, ali izuzetno fizički teškoj za obe ekipe. Ipak igrati utakmicu sa 3 produžetka, sa ovoliko preokreta, velikom dozom neizvesnosti je veoma teško. Pokazali smo veliki karakter, jer smo više puta bili u situaciji da izgubimo meč, ali smo se uspešno vraćali, i na kraju uspeli da ostvarimo pobedu. Moram naglasiti ipak i da je rezultat bio drugačiji, odnosno da su gosti odneli pobedu, bilo bi zasluženo. Obe ekipe su pružile svoj maksimum, pred puno halom, u pravoj sportskoj atmosferi. Čestitam ekipi Radničkog na odličnoj partiji.
Nikola Simić, Još jednom smo pokazali da smo ekipa koja ima karakter, pobednički mentalilet. Iako smo u višpe navrata bili pred porazom, uspeli smo se da se vratimo, i na kraju pobedimo ovako tešku utakmicu na domaćem terenu. Pre svega, čestitao bih svojim momcima na odličnoj partiji, jer su svi dali svoj maksimum i samim tim draž posle ovakve pobede je još veća. Čestitao bih i ekipi Radničkog na odličnoj partiji, a mi se okrećemo pripremi sledeće utakmice, i nadamo se nastavku pobedničkog niza.
Igor Todorović, Veoma lepa utakmica, puna preokreta i neizvesnosti. Ostaje žal što nismo iskoristili svoje šanse i odneli pobedu. Sve čestitke Kolubari na pobedi.
Ivan Nedeljković, Sve čestitke ekipi Kolubare na pobedi.

More in 2.MLS