1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Crvena zvezda, 66:94

1ŽLS, 021 – Crvena zvezda, 66:94

Rezultatski gledano, derbi 10. kola nije bio derbi u pravom smilu te reči, jer suočeni sa kadrovskim problemima, domaći tim samo je u prvoj i polsednjoj četvrtini bio ravnopravan šampionskom timu Crvene zvezde. Serijom od 17:0 u drugoj četvrtini izabranice Dragana Vukovića prelomile su meč, jer posle toga Novosađanke nisu uspele da se približe i učine utakmicu neizvesnijom. Domaće košarkašice nisu imale odgovor na snažan presing gošći, te su napravile mnogo grešaka koje su ih koštale ubedljivog porata. Ovo je sigurno bila najslabija partija 021 od početka prvenstva.
Trener 021 Saša Jovanović: Imali smo previše problema sa povređenim i nedovoljno oporavljenim igračica,a što se svakako odrazilo na našu igru. Zvezda je igrala čvrsto i agresivno, a mi na takvu igru, pre svega na poziciji plejmejkera, nismo uspeli da odgovorimo. Videla se razlika između dve ekipa, s obzirom da Zvezda godinama nastupa u regionalnoj ligi i jednom nedeljno igra sa kvalitetnim ekipama. Mi nemamo veliki izbor igračica kao Zvezda, pa kada smo se našli u kadrovskim problemima, nismo mogli da odgovorimo na pravi način.
Tamara Jovančević (021): igrale smo protiv ubedljivo najjačeg tima u ligu. Zvezda ima generaciju u koju se godinama ulaže, koja ima kontinuitet, odličnu fizičku pripremljenost i visok kvalitet. Previše smo grešila i to je glavni uzrok poraza. Nije sramota izgubiti od snažne ekipe poput Zvezde, koja je neporažena i u našoj, i u regionalnoj ligi.
Trener Zvezde Dragan Vuković: Kadrovski problemi u 021 su uticali da nisu mogli da nam pariraju. Naše opredelenje i zadatak bili su da zaustavimo Jovanu Adamović, što smo u prvom poluvremenu i uspeli. Iskoristili smo dužu kjlupu koju posedujemo u odnosu na domaći tim i došli do bodova. Već se okrećemo obavezama u regionalnoj ligi.
Aleksandra Katanić (C. zvezda): Krajnji rezultat možda ne govori da je igran derbi, ali na parketu nije bilo tako lako. Do ubedljive pobede smo došli jer smo u prvom delu zaustavili Adamovićevu koja je postigla samo dva poena, znali smo da nam od nje preti najveća opasnost. Takođe, funkcionisao je i naš presing po kome smo prepoznatljive.

More in 1.ŽLS