2.ŽLS

2.ŽLS, Student – Ras, 82:75

2.ŽLS, Student – Ras, 82:75

Košarkašice Studenta upisale su treću vezanu pobedu u Drugoj ligi Srbije, pošto su na svom terenu, u susretu 4. kola, bile bolje od beogradskog Rasa rezultatom 82:75, po četvrtinama 24:19, 13:22, 20:17, 25:17. Ras je poveo sa 10:4 nakon četiri minuta igre, videlo se da se radi o jednoj ozbiljnoj i dobro organizovanoj ekipi, shodno rangu takmičenja u kojoj se nalazi. Student na dva minuta pre isteka prve četvrtine poenima Ane Ilić dolazi do izjednačenja, a zatim postiže devet brzih poena, za prednost na pauzi (24:19). Tokom većeg dela druge deonice domaća ekipa bila je u vođstvu, ali su gošće zahvaljujući Maši Buzić uspele da preokrenu i da na veliki odmor odu sa četiri poena prednosti (41:37). Pomenuta Maša Buzić nastavila je da pogađa iz gotovo svih pozicija i u nastavku, što je rezultiralo najvećom prednošću gostiju na susretu, na šest minuta pre kraja trećeg kvartala (50:39). „Studentkinje“ su u tim momentima delovale krajnje pogudbljeno na terenu, nije se znalo ko šta i kada treba da radi, ali je na njihovu sreću takva konfuzija brzo prestala. Pogađale su u naletima Mine Đorđević, Ane Ilić i Dragane Nikolić, što je bilo dovoljno za smanjenje zaostatka na samo poen razlike, pred poslednjih deset minuta (58:57). Ras je ponovo pojačao ritam, imao je sedam poena na sedam minuta do kraja, ali je onda na scenu stupila Mina Đorđević, koja je preuzela svu odgovornost na sebe i vezala je deset poena u ključnim momentima. Ras nije imao odgovor na takvu igru i počeo je da posustaje u napadu. Student je iskusno trošio vreme i tražio je što lakše poene u vidu slobodnih bacanja. Na kraju konačnih Student-Ras 82:75.
Slađan Ivić, Kada smo u trinaestom minutu našom igrom nametnuli ritam i poveli četrnaest razlike, možda je neko i pomislio da je utakmica rešena. Ipak, iako je moja želja da našim prepoznatljivim stilom, tj. ritmom slomimo protivnika, nismo iskoristili osam napada zaredom, dali smo žilavom protivniku šansu da se vrati u život, što je i iskoristio i dobio poluvreme četiri razlike. Treća četvrtina donela je dosta uzbuđenja i dominaciju gošći iz Beograda. Četiri minuta pre kraja ove deonice, pri vođstvu protivnika od jedanaest razlike, pokušao sam da tajm-autom organizujem tim i povratim devojkama samopouzdanje. To je urodilo plodom u sa samo poenom zaostatka ulazimo u poslednji period. Gošće se ne predaju i ponovo dolaze do prednosti od osam poena, ali mi pojačavamo agresivnost i pet minuta pre kraja prelazimo u vođstvo, koje nismo ispustili. Kolektiv tima je došao do izražaja, a pojedine devojke povećale su odgovornost i kvalitet svoje igre. Kolegi Dragiši Stamenkoviću sve čestitke na pruženoj igri, a mojoj bivšoj igračici Jeleni Maksimović Jevđenijević sve čestitke na godine koje ima i velikoj minutaži, kao i Maši Buzić, koja je svojim poenima dominirala na utakmici. Našem timu, predvođenom truju Nikolić-Ilić-Đorđević, čestitke na pobedi od velikog značaja.
Dragana Nikolić, Teška utakmica. Ušle smo previše opušteno u utakmicu. Imale smo loše odluke u momentu kada je trebalo da prelomimo u našu korist, što je doprinelo da na odmor odemo sa četiri poena zaostatka. Uspele smo da se priberemo na poluvremenu i da zaigramo kako je od nas tražio trener Ivić. Na kraju smo uspele da dođemo do pobede. Čestitam svojim saigračicama na hrabrosti i borbenosti, a protivničkoj ekipi na fer igri. Želim im sreću u nastavku takmičenja.

 

More in 2.ŽLS