2.ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Karaburma, 99:61

2.ŽLS, Mileševka – Karaburma, 99:61

Još jedna pobeda prijepoljskih košarkašica u derbiju Druge lige Srbije. Ovog puta pobeđena je vrlo dobra ekipa Karaburme. Do početka utakmice apsolutni favorit je bila beogradska ekipa koja je u Prijepolje doputovala bez dve igračice iz startne petorke ali tako nisu mislile Prijepoljke. I pored hendikepa ekipa Karaburme ima respektabilan sastav, . Prva četvrtina je protekla u blagoj prednosti domaćih košarkašica kojima su prilično glavobolje zadavale Đorđević i Ostojić. U nastavku utakmice ipak sve konce u svojim rukama je držala sjajna Vučković koja je do kraja utakmice nakupila 11 asistencija ali je bila i poenterski vrlo uspešna postigavši 22 poena za više nego ubedljivu pobedu svoje ekipe. Prednost domaće ekipe se iz minuta u minut uvećavala da bi u četvrtoj četvrtini košarkašice Karaburme definitivno poklekle. U ekipi Mileševke standardno sjajna Bučevac uz indeks 52, odlična igra i ostalih pre svega Polovine, Dragutinović, Mukladžije i Vučković. U ekipi Karaburme isticale su se Đorđević i Ostojić ali nisu imale adekvatnu podršku od ostatka ekipe pa je poraz bio neminovan i vrlo ubedljiv.Utakmica je protekla u izuzetno korektnoj i sportskoj atmosferi.
Nada Cmiljanović-Žunić, Pre svega čestitam svim igračicama i mojim i protivničkim na izuzetno fer i korektnom ponašanju i što i pored straha od mogućnosti zaraze igraju.Čestitam mojim igračicama na pobedi, nadam se da će nas zdravlje dobro služiti i da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Veliki problem mojoj ekipi predstavlja mali broj treninga a još veći problem su za nas predaleka putovanja širom zemlje Srbije. Ni jedna ekipa u ligi a bogami ni u Prvoj, nije u situaciji u kojoj smo mi da svakog drugog vikenda putuje u drugi kraj države pa nam se dešava da direktno iz kombija istrčimo na teren. Ekipi Karaburme i mojoj prijateljici Đeji želim puno sreće i uspeha u nastavku prvenstva.
Nataša Bučevac, Od samog starta ušli smo jako i skoncentrisano u utakmicu. Kolektivna igra i puno lepih poteza, 42 asistencije, samim tim i ne čudi krajnji rezultat. Velike pohvale za celu ekipu i nadamo se nastavku ovako uspešnih igara.
Anđelka Nešić, Čestitam ekipi Mileševke na zasluženoj pobedi. Mi jesmo došli u Prijepolje oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igračica ali to ne umanjuje pobedu Mileševke. Nataša Bučevac je zaista vanserijski igrač koja u svakom momentu zna kako treba odigrati, dobro su je pratile Vučković i Polovina. Moje igračice možda malo umorne od puta ali to im nije opravdanje, pa i Mileševka putuje još dalje pa se ne žale.Nadam se da će moja ekipa u nastavku takmičenja odigrati kako zna i da ćemo ostati u trci za plasman u Prvu ligu.
Jovana Đorđević, Čestitam protivnicama na pobedi i fer i korektnoj igri.

More in 2.ŽLS