2.ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Karaburma, 74:81

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Karaburma, 74:81

Seniorske Gimnazijalac Tigra su uspele da zabeleže prvu pobedu u ovoj takmičarskoj sezoni savladavši ekipu Karaburme iz Beograda rezultatom 74:63. Tokom prvog poluvremena obe ekipe su se po više puta smenjivale u vođstvu da bi se na odmor otišlo nerešenim rezultatom. Domaći tim je odlično otvorio utakmicu, poveo sa 6:0, zatim ide serija gošći i preokret (8:12) pa opet serija domaćih da bi prva četvrtina završila u korist gošće iz Beograda rezultatom 16:17. Druga četvrtina je preslikana iz prve, nastavljeno je smenjivanje u vođstvu i na poluvreme se odlazi nerešenim rezultatom 35:35. U prvoj četvrtini koš gošći punile su Milica Mančić i Jana Dinić, dok je u drugoj četvrtini odličnu rolu imala je Bratislava Ignjatović sa 10 poena. Kod gošći u tom periodu nezadrživa je bila Sara Vasiljević. U drugom poluvremenu košarkašice Gimnazijalac Tigra kreću silovito, konkretnije u napadu, sigurnije u odbrani i treći period rešavaju u svoju korist rezultatom 56:49. U poslednjoj deonici utakmice pirotske košarkašice povećavaju prednost, koja je u jednom trenutku bila i plus 15 (72:57), da bi na kraju trijumfovale sa 74:63.  U ekipi Gimnazijalac Tigra najefikasnije su bile Jana Dinić sa 19 poena dok su Milica Mančić i Bratislava Ignjatović postigle po 18 poena. Kod gošći iz Beograda najbolje su bile Sara Vasiljević sa 16 poena, Mina Anđelković je dodala 15, a Vanja Rašić je ubacila 14 poena.
Vladica Ranđelov, Čestitao bih prvo ekipi Karaburme koja je eoma perspektivna ekipa. Čestitao bih i svojim devojkama. Velika je borba bila od početka do kraja utakmice. U ovoj pobedi moram da izdvojim igru Milice Mančić, našeg kapitena, koja je i pored nenormalnih bolova koje je imala sa Ahilovom tetivom, stegla zube i odigrala jednu „mušku“ utakmicu i povukla celu ekipu da se pokrenemo i prelomimo utakmicu u našu korist. Utakmicu smo dobili prvenstveno odbranom. U drugom poluvremenu smo zaustavili prodor ekipe Karaburme i nakon toga smo poboljšali i skok u odbrani. I na kraju sasvim zaslužena pobeda.  Kod moje ekipe je borba prisutna, želja, energija… da ne pravimo neke greške, kad to treningu korigujemo, biće sve bolje u igri. Ova pobeda nam puno znači za samopouzdanje u narednim utakmicama.
Vera Đorđević, Posle četiri poraza znači nam ova pobeda. To nam je potdstrek za nadalje. Na ovoj utakmici sam dala sve od sebe i to se na kraju isplatilo. Zadovoljna sam kako sam igrala.

More in 2.ŽLS