2.MLS

2.MLS, Žitko Basket – Morava, 101:106

2.MLS, Žitko Basket – Morava, 101:106

U utakmici posledenjeg 8.kola Play Out-a MLS, domaći Žitko basket je ugostio ekipu ekipu KK Morave iz Vladičinog Hana. Utakmica nije imala rezultatski značaj samim tim ekipe su se bazirale na napadu i brzoj igri. Morava je pokazala da je zasluženo ostala u društvu „B ligaša“ i najavila dobru iduću sezonu. Žitko je sa mladim igračima većinom juniorima pružila dobar otpor i može se reći dobru partiju potpomognuta iskusnim igračem Mladosti iz Zemuna Živojinovićem koji je i bio najefikasniji na meču. Kod gostiju bolji od ostalih bili su odlični Jović Dragomir sa 24 poena , i dvojac Cvetković Đorđe i Prokić Nikola sa po 23 poena. U ekipi Dejana Cvetkovića pomenuti Živojinović Petar ubacio je 32 poena, Derdemez Omer 20 poena i Mitrović Aleksandar 17 poena. Ekipa Žitka je ovom utakmisom završila učešće u ovoj ligi i naredne godine nastavlja borbu kroz 1.Srpsku ligu, dok Morava u debitantskoj sezoni pokazuje da na njih može da se računa u budućnosti.
Cvetković Dejan, Čestitke ekipi Morave na zasluženoj pobedi. Lično sam zadovoljan igrom ove mlade ekipe koju vodim. Momci su iako motiv nisu imali dali sve od sebe da pobede. Malo je falilo i nismo uspeli ali nemam zamerke. Svako dobro želim momcima i rukovodstvu Morave kao i klubu naravno.
Nemanja Mišljenović, Borili smo se koliko smo mogli, kratak roster, manje treninga, sve loše što nam se kao ekipi izdešavalo doprinelo je i ovome. Čestitke svim akterima utakmice i idemo dalje. Sve je ovo samo igra.
Perica Mitić, Utakmica bez takmičarskog značaja. Ekipa Žitka mlada, poletna. Nismo brzali, stali smo u zonu i tu se oni nisu snašli. Nametnuli smo svoj stil igre i na kraju pobedili. Sve najbolje ekipi Žitka.
Nikola Kostić, Čestitke ekipi za koju me vezuje puno prijatljstvo i poštovanje. Lepo su nas ugostili i to pokazuje veličinu iako su ispali. Mojim saigračima čestitam. U ovom dole razigravanju smo odigrali odlično i pokazali da vredimo. Čestitke svima još jednom i puno sreće.

More in 2.MLS