2.MLS

2.MLS, Slodes – Star, 90:83

2.MLS, Slodes – Star, 90:83

Prvu istorijsku utakmicu B lige u hali Slodes ekipa domaćina je bolje otvorila i odmah napravila osetnu razliku i na kraju prve četvrtine se odlepila na sedam poena razlike. Druga četvrtina prolazi u ravnopravnoj borbi, gde ekipa Slodesa uspeva da odoli agresivnim napadima košarkaša Stara i čvrstu odbranu gostiju reši uz nekoliko teških šuteva za tri poena. Tako da se na poluvreme odlazi sa rezultatom 51:43. Drugo poluvreme je obeležila čvrsta odbrana i dosta jakih duela pod oba koša. Ekipa Stara uspeva da pobedi drugo poluvreme sa pola koša, ali što nije bilo dovoljno za preokret, tako da domaćin upisuje i drugu pobedu, prvu na domaćem terenu uz rezultat 90:83.
Marko Boras, Prva utakmica Slodesa u B ligi, prva utakmica u istoriji u nacionalnom takmičenju kao domaćin i najvažnije da smo pobedili. Pošto smo imali odloženu utakmicu i pre dva dana smo igrali u Zrenjaninu i bili smo istrošeni, znali smo da će biti teška utakmica, ipak smo kontrolisali rezultat od prve do zadnje četvrtine bili u vođstvu i na kraju zasluženo pobedili. Primili smo previše koševa i takođe mislim da smo uputili previše šuteva za tri poena iako smo imali dobar procenat, ipak sam ponosan na moje momke borili smo se i nalazimo se u dobroj poziciji sa dve pobede očekuju nas dva gostovanja Vrbasu i Svetom Đorđu.
Matija Strinić, Današnja utakmica uopšte nije bila laka, protivnik ima par igračaiz višeg ranga koji su pružili dobru partiju. Možda njihov skor to ne pokazuje, ali Star je jako nezgodna ekipa. Mi smo dobro otvorili utakmicu, dobro šutirali u prvom poluvremenu i iz dobre timske odbrane i komunikacije uspeli smo da pobedimo. Važna pobeda za nas koji smo novi u B ligi. Mi moramo bolje faulove da pravimo i više da trčimo
Dimitrije Živković, Čestitao bi domaćinu na pobedi, ovo je teško gostovanje za nas ali drago mi je da je moja ekipa pokazala karakter i da smo se borili celu utakmicu i mislim da bolje izgleda naša igra nego prvo kola. Uz još bolji trening već sledeću utakmicu pobediti i ravnopravno se nositi sa svim protivnicima. Analiziraćemo utakmicu pa ćemo se potruditi da greške ispravimo kroz dobar trening.
Stevanović Luka, Čestitam domaćoj ekipi, mislim da je bila vrlo teška i napeta utakmica. Borili smo se do samog kraja, ušli smo sa željom da pobedimo. Par promašenih šuteva i par odbrana je odlučilo pobednika mi se okrećemo sledećem protivniku i uz dobar trening nadamo se pobedi.

More in 2.MLS