Vesti

2.MLS, Pirot – Radnički 1950, 74:61

2.MLS, Pirot – Radnički 1950, 74:61

Pirot je u subotu, 19. novembra 2022. u 7. kolu Druge lige Srbije pobedio kragujevački Radnički 1950 na domaćem terenu rezultatom 74:61 za skor od pet pobeda i dva poraza i 1. mesto u grupi B na polovini prvog dela takmičenja. Pirot je protiv mlade kragujevačke ekipe odigrao jednu od lošijih utakmica u poslednje dve sezone, uz haotičnu igru daleko ispod sopstvenog nivoa. Na utakmici za zaborav jedino vredno pomena je dobra odbrana u trećoj četvrtini koja je, ispostavilo se, prelomila pitanje pobednika. Bilo je tu i tamo pojedinačnih bljeskova i dobrih minijatura, na momente i dobre energije, što je ovoga puta ipak bilo dovoljno za pobedu i dva vredna boda koja su uknjižena.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Ja sam sa ove vrlo značajne utakmice za nas izašao jako ljut, po prvi put na ovaj način, jer je ekipa jako poletela jer su igrači totalno pogrešno shvatili neke stvari, a greška je moja što sam ih doveo do tog nivoa da razmišljaju na taj način, jer se ustvari eventualnim porazom u Pirotu mi borimo za opstanak. To važi i za sledeću utakmicu na domaćem terenu. Malo smo iskočili iz toga kako treba da igramo, to ćemo rešavati, kao što smo večeras delom rešili u trećoj četvrtini i na kraju pobedili.
Pavle Stepanović, igrač KK Pirot, Fizički jaka utakmica za nas, pogotovo pod košem. Najvažnije je da smo pobedili na kraju.
Nikola Lončar, trener KK Radnički 1950, Mi smo nakon prvog poluvremena morali mnogo bolje da odigramo drugo, ali nismo, Pirot je bio bolji i zasluženo je pobedio na kraju.

More in Vesti