2.MLS

2.MLS, Napredak – Borac Zemun, 86:78

2.MLS, Napredak – Borac Zemun, 86:78

Aleksinački Napredak savladao je Borac iz Zemuna 86:78 (24:23, 19:15, 19:19, 24:21) u 7. kolu Druge muške lige Srbije. Zemuncima, koji zauzimaju prvo mesto na tabeli grupe B, bio je ovo tek drugi poraz u sezoni. Domaći košarkaši su bili u vođstvu tokom većeg dela utakmice. Napredak je dobio tri četvrtine, dok je u trećoj bilo nerešeno – 19:19. Velikom borbom i zalaganjem tokom svih 40 minuta, Aleksinčani su uspeli da dobiju najjačeg protivnika u svojoj grupi. Pobeda nad snažnom ekipom Borca, utoliko je veća, ako se uzme u obzir da Napredak na ovom meču nije mogao da računa na svog kapitena – Nikolu Raičevića. Aleksinčane su do pobede vodili Andrija Mitrović i Vukadin Petrović. Mitrović je za 25 minuta na terenu postigao 15 poena (trojke 2/2) uz 6 skokova. Petrović je proradio u drugom poluvremenu i meč završio sa 19 poena. Pomenuti dvojac sledili su: Sofijanić 15 (7sk.), Miladinović 14 (6as.), Petrović A. 13 (7as.) i Šević 10 (6sk.).
Najbolji u gostujućem timu bio je Stefan Balmazović sa 28 poena. Bila je ovo velika pobeda za Napredak, koja bi timu mogla mnogo da znači na psihološkom planu i pred nastavak sezone. Sledećeg vikenda, Aleksinčani će ponovo igrati na svom terenu, a protivnik će im biti beogradski Slodes.
Nenad Stojković, Pobeda koju posvećujem našem kapitenu, koji večeras nije mogao da bude sa nama. Pobeda koja će nam značiti samo ako nastavimo u istom ritmu.
Vukadin Petrović, Velika pobeda za nas i našeg kapitena Raičevića. Večerašnja utakmica je recept kako moramo da igramo svaku utakmicu.
Marko Boras, Nismo prikazali igru kakvu smo mogli i zato smo poraženi. Podbacili smo u gotovo svim segmentima igre.
Stefan Balmazović, Naše jako loše izdanje i upozorenje pred nastavak sezone. Moraćemo puno bolje u nastavku.

More in 2.MLS