2.MLS

2.MLS, Pirot – Mladost SP, 86:69

2.MLS, Pirot – Mladost SP, 86:69

Pirot je u subotu, 16. decembra 2023.g. pobedio Mladost iz Smederevske Palanke na domaćem terenu rezultatom 86:69. Od samog starta utakmice pirotska ekipa je zaigrala svoju prepoznatljivu igru sa puno energije nametnuvši starom rivalu iz Smederevske Palanke već u ranoj fazi svoj ritmam igre kojim je preuzela kontrolu same utakmice, ostvarila vrlo brzo dvocifrenu prednost koja je permanentno trajala sve do samog kraja i vredne i zaslužene pobede. Dobro otvaranje utakmice i lepo vođstvo na samom početku nije uljuljkalo igrače Pirota, naprotiv! Na krilima Vuka Vasića, razgoropađenog od samog starta, zaigrala je pirotska ekipa onako kako ume, timski, brzo, raznovrsno, tečno, angažovano u oba smera, na ovoj utakmici vrlo racionalno i pametno, i što je najvažnije izuzetno efikasno u napadu, tako da takvoj igri ekipa Mladosti nije mogla da parira. Na svaki nalet gostiju ekipa Pirota je adekvato odgovarala, prednost je tokom utakmice bila sve veća i veća, dobijena je svaka četvrtina tako da je i utakmica rešena mnogo pre kraja za prekid pobedničkog niza gostujuće ekipe od osam uzastopnuh pobeda, ali na drugoj strani i za osmu pobedu Pirota u ligi. Pirot je ponovo demonstrirao pravu timsku igru a razigrani Vuk Vasić bio je MVP utakmice, koju su pored njega svojim učinkom obeležili neuhvatljivi Nikola Đonlić i nezaustavljivi kapiten Dušan Filipović. Borko Đorđević je poslovično pohvatao više od deset lopti, Dimitrije Đorđević bio efikasan kada je bilo najvažnije dok su svojim minijaturama veliki doprinos pobedi dodali Strahinja Stojković i Uglješa Radulović. U ekipi Mladosti najbolji su bili Dragoslav Papić i Aleksandar Nikolić.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Čestitam ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri. Ja sam još u startu sezone najavljivao da su oni dobra ekipa na svim pozicijama i da su pretendenti za sam vrh. Mi smo imali jedno dobro šutersko veče nasuprot onoga kako smo šutirali u prošlom kolu u Zrenjaninu. Publika je došla u dobrom broju i podržala nas fenomenalno u pravom trenutku. Momci su se izvanredno borili, nadskakali protivničku ekipu koja je superiorba na pozicijama četiri i pet, dali devet trojki više i zasluženo pobedom prekinuli njihov niz od osam pobeda za redom.
Dušan Filipović, igrač KK Pirot, Mislim da smo od početka pa do poslednjeg trenutka držali utakmicu pod kontrolom. Ispoštovan je dogovor iz svlačionice, uz neke sitne greške koje se dešavaju, ali ovo je jedna potpuno zaslužena pobeda koju smo dobili u odbrani.
Ivan Stefanović, trener KK Mladost SP, Znali smo da je Pirot na trojkama najjači, pogotovo kad dvojac Đonlić-Filipović krene da daje to je vrlo teško dobiti. Pirot je atipična ekipa sa jednim visokim igračem, tako da kada ne iskoristilmo našu prednost pod košem, kao što i nismo iskoristili, uz niz promašenih zicera, mi nismo imali šta da tražimo ovde. Ova utakmica nam je mnogo značila, možda smo izgoreli u želji da je dobijemo ali je kada se sve sabere ovo vrlo zaslužena pobeda Pirota.

More in 2.MLS