2.MLS

2.MLS, Pirot – Beovuk 72, 97:70

2.MLS, Pirot – Beovuk 72, 97:70

Pirot je u subotu, 27. novembra 2021. u 9. kolu 2.MLS, pobedio Beovuk 72 na domaćem terenu rezultatom 97:70. Pirot je gotovo rutinskom igrom pobedio beogradski Beovuk za osmu vezanu pobedu u devet odigranih kola čime je i matematički obezbedio doigravanje u plej-of grupi. Već polovinom prve četvrtine bio je evidentan kvalitet više pirotske ekipe u odnosu na rivala što je ostatak utakmice jasno potvrdio. Ekipa trenera Zorana Milovanovića, iako nekompletna, potvrdila je dobru formu, bez većih problema držala kontrolu igre i same utakmice do kraja i do ubedljive pobede. MVP utakmice bio je ponovo neuhvatljivi Đonlić uz „dabl-dabl“ učinak i igru kojom je na svoj prepoznatljivi način nametnuo dominaciju Pirota na terenu. Boju i ukus ovoj utakmici su na poseban način dali Vladimir Vranić „laganim“ nizom trojki, Nikola Gašić svojim blokadama i debitatnski minuti kadeta Andrije Kostića i Marka Manića čije su koševi podigli na noge pomalo uspavanu publiku u jednom delu utakmice. Uz sve razigranijeg Lazara Đokovića, svoj uobičajeno dobar učinak u pobedi dali su i ostali igrači pirotske ekipe. Uostalom Pirot je bio bolji u svim elementima igre, čak i u skoku, sementu igre koji je poslovično Beovukovo najjače oružje. U redovima ekipe trenera Rajka Mirkovića, koja je na ovoj utakmici nastupila u mlađem sastavu u odnosu na utakmicu u Beogradu, bolji od ostalih bili su Ljubo Popović i Mane Milošević-Jarić.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Mi pokušavamo da igramo ono što znamo, na ovoliku razliku apsurdno je tražiti neku grešku iako ih je bilo. Rastemo iz nedelje u nedelju, ova utakmica je dobar pokazatelj onoga što želimo. Momci dobro rade, zadovoljan sam načinom na koji prihvataju taj rad. Večeras su debitovali i mladi košarkaši što je lepo i što se nije odrazilo na rezultat. Sada idemo u Kruševac pa onda imamo derbi sa Palankom u Pirotu. Zahvaljujem se i publici i medijima na podršci.
Nikola Gašić, igrač KK Pirot, Mi smo očekivali pobedu, spremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu, ispalo je da smo pobedili visokom razlikom jednu mladu ekipu uvek aktivnu na skoku u napadu što i večeras nismo zatvorili onoliko koliko smo želeli, ali je dobra priprema za ovu utakmicu ipak došla do izražaja u ovoj našoj pobedi.

More in 2.MLS