2.MLS

2.MLS, Napredak Metalka Majur – Železničar, 73:80

2.MLS, Napredak Metalka Majur – Železničar, 73:80

Košarkaši Napretka Metalka Majur doživeli su poraz od Železničara iz Čačka 73:80 (24:25, 24:15, 11:20, 14:20). Nejfikasniji u Napretku bili su Matović i Vuksanović sa po 19 poena. ekipu Železničara predvodio je Krsmanović sa 18 poena. Nakon lošeg starta, Napredak je zaigrao znatno bolje i na poluvreme otišao sa +8 (48:40). Imali su izabranici Slaviše Bogavca i dvocifreni suficit, ali je njihovo vođstvo bilo u konstantnom padu u drugom poluvremenu. Čačani su zaigrali znatno čvršće i uspeli da slome otpor domaćina, čime su ostvarili pobedu koja im je sačuvala lidersku poziciju na tabeli grupe A. Napredak sledećeg vikenda gostuje u Novom Sadu, gde će se sastati sa ekipom Stara. Predstojeći sustret biće od podjednakog značaja za oba tima, koji će se boriti za prenos bodova u narednu, Plejaut fazu.
Slaviša Bogavac, Iako smo poraženi od dosta boljeg protivnika, ne mogu da budem zadovoljan. Imali smo period dobre igre, ali smo olako ispustili rpednost u drugom poluvremenu. Čestitam protivniku.
Martin Matović, Šteta. Ponestalo je koncentracije u drugom delu, što nam protivnik kakav je Železničar, nije oprostio.
Aleksandar Bjelić, Čestitam mojim igračima. Vredna pobeda na vrućem terenu u Aleksincu.
Srđan Krsmanović, Pobeda koja nas ostavlja na prvom mestu. Velika stvar za nas, ali već sutra se okrećemo novim izazovima.

 

More in 2.MLS