2.MLS

2.MLS, Hercegovac – Mladost SP, 75:72

2.MLS, Hercegovac – Mladost SP, 75:72

Bolje je domaća ekipa ušla u meč i već u šestom minutu meča prednost na strani domaćina bila je dvocifrena (14-4). Ekipa Mladosti zaigrala je bolje u drugoj četvrtini, u jednom momentu smanjila zaostatak na dva poena (31-29), međutim igrači Hercegovca odbijaju nalet gostiju i na poluvreme odlaze sa prednošću od 37-31. Pri rezultatu 46-41 u 3/4 ekipa Hercegovca uz dve trojke novog pojačanja Jovana Antića pravi seriju 13-1. Kada je semafor pokazao da je do kraja meča ostalo 5:25 minuta Hercegovac je imao činilo se nedostižnih 17 poena prednosti (69-52). Gosti se nisu predavali i na 14 sekundi do kraja meča plejmeker Šparović smanjuje prednost domaćina na svega jedan poen (73-72). Do kraja meča videli smo pravu dramu, po faul u napadu na obe strane, bek domaćih Đorđević bio je miran sa linije penala, dok je poslednji šut za tri poena gostiju koji bi ih odveo u produžetak zamalo izašao iz koša. U redovima Hercegovca najefikasniji bili su Todorić sa 18 i Đorđević sa 15 poena, s tim što je Đoređević većinu svojih poena postigao u poslednjoj četvrtini. U ekipi Mladosti istakli su se Nikolić sa 17 poena, Stojanović koji je uz 14 poena imao 5 skokova i 6 asistencija, dok su Špraović i Stanković dodali po 13 poena.
Slobodan Bjelica, Hvala pre svega publici na podršci, zadovoljan sam pobedom, ali ne mogu da budem zadovoljan načinom na koji smo izgubili prednost od 17 poena na 5 minuta do kraja. Sve u svemu, pobedi se ne gleda u zube, sledi nam meč u Novom Sadu protiv do sada neporažene ekipe Stara u Novom Sadu.
Mateja Todorić, Čestitam ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi. Okrećemo se narednoj utakmici protiv Stara u Novom Sadu.
Ivan Stefanović, Čestitam ekipi Hercegovca na pobedi, naša ekipa je pokazala da ima karakter i nadam se da ćemo u narednom periodu ući u seriju pobeda.
Mladen Stojanović, Čestitam domaćinima na pobedi, mi se okrećemo narednim protivnicima.

More in 2.MLS