2.MLS

2.MLS, Beko – BKK Radnički, 78:89

2.MLS, Beko – BKK Radnički, 78:89

Susret dve beogradske ekipe odigrao se u subotu popodne u Padinskoj Skeli. Veći deo utkamice bio je u rezultatskoj klackalici mada su gosti uglanvom bili u blagoj prednosti a domaćini se trudili da tu prednost stignu. Pred kraj prvog perioda sa 14:14 gosti su se prvi put značanije udaljili mini serijom na 14:21 ali su domaći uzvratili na 20:21. Trojkom gostiju završen je prvi period ali se i nastavio drugi pa su novim nizom otišli na prednost od 20:30. Domaći igrači početkom drugom perioda nisu postigli nijedan poen sem trojke Stefanovića sve do 16. minuta. U tom periodu došlo je do najveće prednosti gostiju od +15 (23:38). U narednih nekoliko minuta igrači Beka serijom su smanjili prednost i približi se na 31:38. Do odlaska na pauzu rezultat se sveo na dostižnih 41:45.
Po povratku sa pauze u boljem naletu bili su igrači Beka koji su u nekom trenutku prešli u vođstvo ali ipak gosti se nisu predavali i treći period opet završili u svoju korist 66:69. U toku poslednjeg perioda igrači Radničkog su svoju prednost potvrdili i uveličali na konačnih 78:89.
Boltić M., Izuzetno teška utakmica za nas. Dobro poznat rival iz srpske lige. Mogu slobodno da kažem bez obzira na stanje na tabeli da je ovo beogradski derbi. Uz ful respekt smo ušli u ovu utakmicu i na kraju zadovoljni odlazimo odavde. Želim puno sreće ekipi Beka do kraja sezone i u narendim godinama. A mi idemo dalje, matematika kaže da nam još malo fali da zacrtano uzmemo, u tom smeru se i krećemo.
Jovović K., Pre svega da čestitam ekipi Beka na stvarno korektnoj utakmici, stvarno je bila prava muška, košarkaška utakmica sa dosta trčanja. Znali smo da je ovo težak gostujući teren zato smo morali da uložimo maksimum koncentracije i energije. Na kraju smo eto pobedili sa 11 razlike, kada bi neko video rezultat pomislio bi da smo lako pobedili ali zapravo je bila jako teška utakmica. Ova pobeda nam mnogo znači zato što nam ja mislim matematički još jedna ili dve traba da obezbedimo ulazak u KLS.  Košarkaškom klubu Beko želim da opstanu u ligi i da ostvare svoj cilj za ovu sezonu.

More in 2.MLS