1.ŽLS

1.ŽLS, Partizan 1953 – Kraljevo, 58:64

1.ŽLS, Partizan 1953 – Kraljevo, 58:64

Utakmicu su bolje otvorile košarkašice Partizana, snažnom igrom u odbrani i organizovanim napadom nakon prve četvrtine stekle su prednost od 21:16. U drugoj četvrtini Partizan je nastavio sa agresivnom odbranom i usporio igru Kraljeva i pogocima sa distance dodatno uvećali svoju prednost, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 38:23. U trećoj četvrtini košarkašice Kraljeva promenom odbrane i prelaskom u zonu, uspele da poremete ritam košarkašica Partizana i unesu nesigurnost u redove Partizana. Tokom poslednje četvrtine u potpunosti su košarkašice Kraljeva nametnule svoj ritam i odnele važnu pobedu iz Beograda rezultatom 58:64.
Bojan Ivanović, Olako smo ispustili prednost koju smo napravili u prvih 20 minuta, koji su možda bili i najboljih 20 minuta u ovoj sezoni. U drugom poluvremenu smo krenuli da žurimo i srljamo i samim tim smo u trećoj četvrtini dozvolili ekipi Kraljeva previše lakih poena iz kontra napada što je njihovo i najače oružje. U četvrtoj četvrtini kada su nas uveli u egal završnicu prosto iskustvo njihove petorke je prevagnulo, a mi smo iz neke prevelike želje ulazili u situacije koje ne treba da nam se javljaju. Ekipi Kraljeva želim sreću u nastavku takmičenja, a mi moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice i da se okrenemo već prvim sledećim izazovima.
Nevena Vučković, Dobro smo otvorili utakmicu i imali smo aktivan rezultat na poluvremenu. Presudila je treća četvrtina pala nam je koncentracija. Počele smo da pravimo greške koje nismo pravile u prvom poluvremenu. Samim tim je rezultat pao, uspele su da stignu, pokazale su veću energiju i da pobede ovu utakmicu.
Željko Vasiljević, Svaka čast devojkama, smogle su snagu da sa minus 20 dođu do pobede. Čestitam i ekipi Partizana na fer i poštenoj igri i fer domaćinstvu.
Dragana Gobeljić, Pre svega moram da čestitam i igračicama Partizana i na fer igri, ali i svojim saigračicama. Trenutno se nalazimo u teškoj situaciji, nemamo igračice, pokušali smo da dovedemo par pojačanja, ali nam nije išlo od ruke. Pokušaćemo od narednog perioda da se pojačamo da bi naša igra bila bolja i da se naravno borimo za titulu što je i cilj ove ekipe.

More in 1.ŽLS