1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Spartak, 92:70

1ŽLS, 021 – Spartak, 92:70

Još jedna furiozna partija izabranica Saše Jovanovića, pogotovo u prvom poluvremenu, te je subotički Spartak položio oružje praktično već nako 20 minuta igre. Ponovo je briljirala bivša reprezentativka Jovana Adamović, koja je sa indeksom korisnosti 47 bila najbolji pojedinac susreta.
Kako će se meč završiti, moglo se naslutiti i nakon prve četvrtine. Već nakon 5 minuta Novosađanke su povele 14:3, potpuno dominirajući u svim segmentima igre. Početkom druge deonice 021 je već imao prednost od 20 i više poena, a 22 na poluvremenu, kada je bilo 45:23.
Razlika u klasi je bila očigledna, a ubedljivijeg poraza Spartak su spasli odlična Sanja Orozović, kojoj se solidnom rolom pridružila Željka Petković. Do kraja, s obzirom na visoku prednost domaćih košarkašica, tempo igre je opao, a domaći trener je pružio priliku skoro svim igračicama.
021 sada ima tri pobede iz isto toliko utakmica i nalazi se na deobi prvog mesta sa Crvenom zvezdom. U subotu, u okviru 4. kola ŽLS, Novosađanke na svom parketu u Petrovaradinu dočekuju beogradski Radivoj Korać.
Trener 021 Saša Jovanović: „Odlučila je dobra priprema utakmice. Devojke su ispoštovale dogovor iz svlačionice i uspele da neutrališu najveće adute protivničkog tima, tako da je meč praktično odlučen već u prvom poluvremenu. Već u subotu nas očekuje veliko iskušenje protiv ekipe Radivoj Korać, ali mi ćemo svom snagom ići na pobedu“.
Košarkašica 021 Dunja Gvero: „Čestitam igračicama Spartaka na fer borbi. Na teren smo prenele dogovor iz svlačionice i to je donelo rezultat. Zahvaljujući dobroj odbrani rano smo prelomili meč. Na kraju je došlo do opuštanja, a razlog tome je ubedljivo vođstvo koje smo imale“.
Košarkašica Spartaka Sanja Orozović: „Utakmicu je odlučena već u prvoj četvrtini. Zaostatak je bio velik, tako da nismo uspele da gta nadoknadimo. Predstoji nam borba za oipstanak, koja neće biti laka.“

More in 1.ŽLS