1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Radnički, 89:79

1ŽLS, 021 – Radnički, 89:79

Bolje su počele domaće koje su povele 7:1, ali potom su ušle u seriju grešaka i promašaja. To su iskoristile gošće i napravile seriju od 10:0. Do kraja prve deonice vodila se izjednačena borba, a kako je odmicala druga četvrtina, tako je sve raposloženija bila kapiten domaćih Jovana Adamović. Zaređala je seriju poena, igračice Radničkog nisu imale rešenja za nju. 021 je stigao do dvocifrene prednosti, koja je u trećoj deonici dostizala i 20 poena. Već tada je pobednik praktično odlučen, a do kraja su gošće samo uspele da smanje zaostatak, ne i da učine meč neizvesnim.
Aleksandar Jovanović
Zadovoljan sam samo rezultatom. Zbog toga ćemo imati ozbiljne razgovore narednih dana. Nisam zadovoljan pre svega igrom u odbrani, igračice nisu ispoštovale mnoge stvari koje smo dogovorili pre utakmice. Očigledno da nam pauza nije prijala, previše smo se opustili i jasno je da sistem „lako ćemo“ ne pije vodu. Utakmicu smo dobili samo zahvaljujući većem individualnom kvalitetu.
Jovana Adamović
Nismo odigrale utakmicu onako kako smo želele i kako smo se dogovorili. No, bitno je da smo pobedili. Zaboravljamo ovaj meč i okrećemo se narednim utakmicama.
Nenad Milovanović
Zaslužena pobeda domaćeg tima. Mi smo odigrali solidnu utakmicu, s obzirom da smo imali problema prethodnih dana zbog bolesti nekih igračica. Ogigrali smo srcem i uspeli da pariramo koliko – toliko ekipi koja se bori za titulu. Meč je odlučio daleko veći broj skokova domaće ekipe (59 naspram 28, 34:9 u poluvremenu). U tom segmentu nismo uspeli da pariramo 021.

More in 1.ŽLS