1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – SPD Radnički d.o.o., 89:66

1.ŽLS, Vojvodina 021 – SPD Radnički d.o.o., 89:66

Duel dva neravnopravna protivnika. Radnički je bio ravnopravan takmac Vojvodini samo u prvoj polovini prve deonice. Tada se razigrala Jovana Adamović i domaće su stigle do dvocifrenog viška (24:14), a prednost nisu ispuštale, kako se ispostavilo, do kraja meča. Nažalost, u 6. minutu igračica Vojvodine 021 Anastasija Podunavac doživela je ozbiljniju povredu skočkog zgloba, zbog čega se više nije vraćala na teren. Već u drugoj četvrtini domaće su dobrom odbranom paralisale napade gošći i na poluvremenu su već imale velikih 19 poena prednosti (49:30). Kada je u trećoj deonici Milina Mišeljić za kratko vreme ubacila tri trojke i povećala prednost na +30 (69:39), bilo je jasno da će bodovi ostati u Novom Sadu. Visoko vođstvo Vojvodine omogućilo je da trener domaćih Jovanović da šansu mladim igračicama, pa su gošće uspele da neznatno ublaže poraz.
Aleksandar Jovanović, Zadovoljan sam pobedom. Ipak, ono što nas je ozbiljno poremetilo je povreda Anastrasije Podunavac. To me je učinilo prilično nervoznim tokom cele utakmice. To nam je treće ozbiljnija povreda što nam stvara ogromne probleme i zaista ne znam kako da sastavim ekipu koja može da odigra ozbiljnije utakmice. Čini mi se da nam je ovo, iz tog razloga, pirova pobeda.
Sara Opačić, Slabije smo otvorile meč, ali već u drugoj četvrtin i kvalitet je došao do izražaja. Uspele smo da stvorimo veliku razliku koju Radnički nije uspevao da stigne. Kada smo se vratili našij prepoznatljivoj igri, pobeda nije dolazila u pitanje.
Nenad Milovanović, Čestitke Vojvodini na zasluženoj pobedi. Novosađanke se bore za vrh, mi za opstanak i jasno je da su u ovom momentu domaće mnogo kvalitetnije od nas. Mi smo odmarali neke igračice pred najvažnije utakmice koje nas očekuju u nartednom periodu.
Nina Tešić, Borile smo se koliko smo mogle u ovom trenutku. Nama je važnija naredna utakmica u sredu sa Vrbasom i mislima smo već bile na tom meču. Vojvodina je bolja i čestitam im na zasluženoj pobedi.

[envira-gallery id="19476"]

More in 1.ŽLS