1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – Duga, 90:79

1.ŽLS, Radivoj Korać – Duga, 90:79

U 17.kolu Prve ženske lige Srbije, ekipa Radivoj Koraća dočekala je ekipu Duge iz Šapca. Domaćin je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost, ali ekipa Šapca je uspela javascript:da se rezultatski vrati u igru, čak je došla i do 5 poena prednosti u 32.minutu. Sve do četiri minuta pred kraj utakmice bilo je veoma neizvesno, međutim, domaćin daje gas sa 11 vezanih poena i upisuje još jednu pobedu. Krajnji rezultat 90:79. Najzaslužnije za pobedu Koraća bile su Sara Loomis sa 26 poena i 14 skokova, Nina Vukosavljević sa 23 poena i 14 asistencija i Marija Stojiljković sa 18 poena. Olga Stepanović je sa 27 poena bila najefikasnija kod gostiju, pratila ju je Punoševac sa 16 i Prodanović sa 10 poena.
Zoran Akanović, Kao što smo i očekivali, Duga je pokazala da je tvrd orah, taktički su veoma dobro spremni, Vuk odlično radi sa devojkama. Pročitali su našu igru i kažnjavali nas u većem delu utakmice. Moja ekipa u jednom periodu utakmice je pokazala karakter, htenje, energiju i u tim trenucima držali smo konce u rukama. Borbena ekipa Duge nijednog trena nam nije dozvolila da se opustimo. Puno sreće u nastavku.
Marija Stojiljković, Čestitam ekipi Šapca na brobenosti i veoma korektnoj partiji. Mislim da nismo bili fokusirani svih 40.minuta, pružile smo slabu partiju, ali smo poslednja četiri minuta stisli zube i odigrali dobru odbranu i smireno u napadu , napravili prednost i na kraju , pobedili. Puno sreće za ekipu Duge u nastavku i borbi za opstanak.
Vuk Stepanović, Čestitke protivnicima i našim sportskim prijateljima iz Radivoj Koraća. Zalužena pobeda, na kraju, za njih. Mislim da je presudilo iskustvo domaće ekipe u odlučujućim momentima, ali ja sam veoma zadovoljan igrom svoje ekipe i partijom koju smo pružili. Da je bilo malo više agresije u odbrani, mislim da bismo došli i u situaciju da iznenadimo Korać, ali i ovako, dosta smo naučili iz ovog meča. Puno sreće u nastavku takmičenja.
Olga Stepanović, Pre svega, čestitam ekipi Koraća na pobedi. Ponosna sam na našu ekipu, mislim da smo danas pružili dobar otpor, bili smo u igri svih 40.minuta i nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje u prvenstvu, jer nam je takva igra od velikog značaja za ostanak u ligi.

[envira-gallery id="19483"]

More in 1.ŽLS