1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Vojvodina 021, 50:97

1.ŽLS, Student – Vojvodina 021, 50:97

Još jedna „petica“, jedanaesta u tekućoj sezoni, upisana je u indeks košarkašica Studenta, koje su u hali Čair deklasirane od novosadske Vojvodine 021 rezultatom 97:50, u sklopu 12. kola Prve lige Srbije. „Studentkinje“ su u ovaj duel ušle sa skraćenom rotacijom, zbog velikog broja povređenih odnosno bolesnih košarkašica. Od samog starta su Novosađanke nametnule svoj prepoznatljiv stil igre i ubrzo stigle do dvocifrene prednosti (16:6). U manje-više istom ritmu nastavilo se do isteka prvih deset minuta, nakon kojih su gošće vodile sa 22:13. Na početku druge deonice viđena je izjednačena borba, Student je davao sve od sebe u polju napada, ali je veliki problem bio defanzivni skok, pošto je Vojvodina upravo na tom polju pravila razliku. Vladana Vujisić je ušla sa klupe i u naredna dva napada pogađala sa poludistance. Na to se nadovezala Amerikanka Lumis sa nekoliko preslikanih akcija, koje, očigledno, domaće nisu čitale na pravi način. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 23:42. Treća četvrtina počela je mini serijom od 6:0 u korist Nišlijki. Na drugoj strani, gotovo istom merom uzvraćaju Lumis pogotkom za dva, a potom i Jovana Jovović pogotkom za tri poena. Kako je meč odmicao, kvalitet gostiju sve više je dolazio do izražaja. Crveno-bele su rešetale sa svih krajeva terena, za kapitalnih +27 pred poslednjih deset minuta susreta. Četvrti kvartal nije doneo ništa novo, a gotovo da nije bilo ničeg vrednog pomena, osim konačnih Student-Vojvodina 50:97.
Biljana Stanković, Realna da budem, očekivana pobeda Vojvodine… Puno veća rotacija i veći broj igrača. Naša igra, uprkos izostanku Anje Marinković i Petre Petrović, većim delom je bila zadovoljavajuća i bolja iz utakmice u utakmicu, ali nedovoljno da se održi ritam do kraja. Najvažnija utakmica nas očekuje narednog vikend gde moramo pobediti Proleter. Očekujem da tada budemo kompleti. Pohvalila bih igračicu iz mlađih selekcija kluba kojoj je danas prva seniorske utakmica Lanu Antić na prikazanoj borbi i energiji.
Aleksandar Jovanović, Pobeda je ubedljivija u odnosu na dešavanja na terenu jer je Student u poslednjoj četvrtini pao. Oba tima su bila oslabljena, ali je teško komentarisati utakmicu koja je završena sa skoro pedeset poena razlike u korist jednog tima. Devojke koje treniram su odigrale korektno, dok su domaće u prve tri četvrtine odigrale dosta kvalitetno, koliko je to moguće u ovom sastavu. Mi idemo dalje. Pokušaćemo da godinu okončamo pobedom.
Jovana Jovović, Ispoštovale smo dogovor koji smo imali. Trebalo je da odmaramo neke igrače zbog velikog broja utakmica. To nam je dalo motiv za dobru igru. Poželela bih ekipi Sreću u nastavku sezone.

More in 1.ŽLS