1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Partizan 1953, 63:91

1.ŽLS, Student – Partizan 1953, 63:91

Igrale su košarkašice Studenta, vodile, ličilo je to na igru kakva bi trebalo da bude, a onda su sve što je vredelo „prosule“ i izgubile, i to po 13. put u aktuelnoj sezoni. Danak neiskustvu ponovo je bio prevelik. „Studentkinje“ su u hali Čair poražene od beogradskog Partizana rezultatom 91:63, u okviru 15. kola Prve lige Srbije. Nakon brzih 5:1 za Partizan na samom startu, usledila je serija domaćih od 9:0 (10:5). Student je konačno demonstrirao dobru igru u fazi odbrane, a plod takvog pristupa bio je vidljiv i u ofanzivi. Dva minuta pre isteka prve četvrtine bilo je 18:17 u korist Nišlijki, a onda je, nažalost, nastupilo novo pomračenje. Sav primetan napredak odjednom je pao u vodu, pa Beograđanke preko tandema Opačić-Boričić stižu do prednosti (25:20). Nadala se nešto brojnija publika u hali Čair da će devojke koje sa klupe predvodi Zvonimir Stanković nastaviti sa dobrom igrom koju su prikazivale tokom većeg dela prve deonice, ali uzalud. Od tog momenta, Partizan je preuzeo stvar u svoje ruke i na suvi kvalitet napravio ključnu razliku, koju je kasnije samo uvećavao. Proradio je šut sa poludistance, dok se „studentkinjama“ prosto stegla ruka, za lagodnih 51:33 u korist Partizana na poluvremenu. Pokušao je Stanković raznim metodama da trgne iz letargije svoje izabranice, ali to nije dalo nekog posebnog efekta. Trener Partizana, Slađan Ivić, čestim izmenam delovao je zbunjujuće na protivnika, koji nije imao adekvatan odgovora na takav vid taktike. Širok roster Partizana izašao je na videlo, a redom su pogađale Boričić, Marjanović, Opačić i Davinić i nije se znalo od koga preti veća opasnost. Crno-bele su nakon 30 minuta igre imale ubedljivih 72:47. Poslednji kvartal doneo je čisto odrađivanje posla. Znalo se da Student nema ni promil šanse da stigne zadatu razliku, pa je to bila idealna prilika za košarkašice sa nešto manjom minutažom. Ipak, i u takvoj konstalaciji stvari, bolje su se snašle Beograđanke, koje su rezultatski dobile i ovaj period (19:16). Sve je teklo manje-više istim tokom, bez ičeg posebnog što bi trebalo istaći. Na kraju konačnih i ubedljivih Student-Partizan 63:91.
Zvonimir Stanković, Odlučio je suvi kvalitet Partizana. Čestitam im na zasluženoj pobedi. Zbog skraćene rotacije mi trenutno nismo u stanju da se svih četrdeset minuta nosimo sa timovima kao što je Partizan. Dovoljno je bilo da nam tokom dva minuta druge četvrtine padne koncentracija da oni prelome rezultat u svoju korist.
Slađan Ivić, U ovoj utakmici prioritet nam je bio da razigramo sve devojke. Takođe, ovo je bila dobra provera pred susreta sa Vrbasom. Student je pružio otpor shodno svojim mogućnostima, ali je kvalitet bio na našoj strani. Žao mi je što se Student nalazi u ovoj situaciji. Mislim da grad Niš treba da ima stabilnog prvoligaša. Nadam se da će tako i biti u bliskoj budućnosti. Što se nas tiče, nadam se da ćemo do kraja sezone zadržati peto mesto.
Jovana Boričić, Nakon izjednačenog starta, uspele smo da prelomimo susret u našu korist i da zabeležimo još jednu pobedu.

More in 1.ŽLS