1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – Partizan 1953, 104:79

1.ŽLS, Radivoj Korać – Partizan 1953, 104:79

Ekipa ŽKK Radivoj Korać je u 19. kolu Prve ženske košarkaške lige Srbije ugostila neugodnog gradskog rivala, KŽK Partizan 1953. Gošće su u prvih tridesetak minuta uspevale da odole naletima domaćina, čak su u pojedinim trenucima bile i bolji rival. Korać je u prvoj polovini poslednje četvrtine napravio seriju 13:0 i time je otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika. Kod domaćina Sara Loomis je postigla 24 poena i imala 20 skokova, pratila ju je Milica Mitrović sa 21 postignutim poenom, kao i Nina Vukosavljević sa 20 poena i 13 asistencija.
U timu Partizana najefikasnija je bila Branka Luković sa 19 poena, Gorana Marjanović je postigla 17, Sofija Olić 16, a Nevena Vučković 13.
Zoran Akanović, Veoma dobra utakmica za naš tim, pre svega ofanzivno. Imali smo smanjenu rotaciju tokom cele nedelje, što zbog korona virusa, što zbog povreda igrača. Tim Partizana je odigrao odličnu utakmicu, čestitam im i želim im da ostvare zacrtano za ovu sezonu. Mi se okrećemo narednim utakmicama i izazovima.
Bogdana Nedeljkov, Čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri. Takođe, ponosna sam na svoj tim, ušli smo maksimalno u utakmicu i odgovorili energijom na oba dela terena. Svaki igrač je imao doprinos u ovoj utakmici i iza nas je prava timska pobeda.
Slađan Ivić, Čestitam domaćinu na pobedi. Trudili smo se tokom celog meča da pružimo kvalitetan otpor, međutim imali smo dosta grešaka u prvom poluvremenu, kao i u četvrtoj četvrtini. Puno sreće u nastavku takmičenja ekipi Koraća.
Gorana Marjanović, Čestitam ekipi Koraća na dobijenoj utakmici. Prvo poluvreme je stvarno bilo korektno sa naše strane i pokazali smo kvalitet, međutim u drugo poluvreme smo ušli sa manjkom koncentracije i to je dovelo do toga da rezultat bude ovakav.

[envira-gallery id="20074"]

More in 1.ŽLS