1.ŽLS

1.ŽLS, Duga – Art Basket, 53:69

1.ŽLS, Duga – Art Basket, 53:69

Beograđanke su kao gošće savladale Dugu u Šapcu 69:53 (19:13, 22:12, 18:15, 10:13), što je treći poraz Šapčanki u prvenstvu. Uvodni minuti su protekli u izjednačenoj borbi, a Art je prednost od šest poena stekao u finišu četvrtine poenima Zec i Mitrović. Pomenuti dvojac je nastavio šuterski šou i početkom drugog perioda, pa su gošće serijom 16:0 stigle do ubedljivih 30:13 u 13. minutu. Gošće su na poluvreme otišle sa 16 razlike. Nalet Duge na startu treće četvrtine i devet vezanih poena uneli određenu dozu rezultatske drame u utakmicu. Poenima Olge Stepanović domaći tim je stigao na 34:41 u 23. minutu. Nažalost po domaći tim Stepanovićeva se nedugo zatim i povredila. Dugin nalet prekinula je Snežana Čolić koja je vezala sedam poena u kratkom periodu i svoj tim uvela u mirne vode. Šapčanke u preostalom periodu nisu imale snage za bilo kakav novi nalet. Domaći tim nije puno zaostajao za rivalom po indeksnim poenima, ali je bio lošiji u šutu za tri poena (2/12), imao veći broj izgubljenih lopti i manji broj osvojenih. Art je uspešno koristio greške domaćina, a bio i daleko efikasniji u kontrama. Snežana Čolić je kapitenski predvodila Art basket sa 22 poena (7 skokova). Katarina Zec je postigla 13 poena (7 skokova), a Marta Mitrović 11 poena (6 skokova). Kod domaćina Olga Stepanović je bila najefikasnija sa 14 poena (8 skokova). Dvocifren košgeterski učinak imala je i Marfi koja je postigla 11 poena.
Duško Simić, Duga, Nismo uspeli da pariramo danas energetski daleko dominantnijem protivniku. Ne može se sa ovakvim pristupom na domaćem terenu očekivati bilo šta osim poraza. Moramo se fokusirati na dobre elemente današnje utakmice, kojih je sigurno bilo, te pokušati da podignemo nivo koncentracije i zalaganja već na utakmici u Nišu. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi i sve najbolje u nastavku prvenstva.
Anđela Matić, Duga, Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo nakon toga dozvolili protivniku da nametne svoj ritam igre u kom se mi nismo najbolje snašli. Nadam se boljem nastupu u narednim utakmicama, svakako će biti teško. Čestitke protivnicima na pobedi.
Milan Vidosavljević, Art Basket, Čestitke mojim devojkama na zasluženoj pobedi, dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i ostvarili važan trijumf. Otvorili smo sezonu sa četiri pobede, kako smo i priželjkivali, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.
Marta Mitrović, Čestitke protivnicima na fer i korektnoj igri, a mojoj ekipi na zasluženoj pobedi. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i ono što je trener tražio od nas i to je donelo pozitivan rezultat.

More in 1.ŽLS