1.ŽLS

1.ŽLS, Art Basket – Sloga, 81:61

1.ŽLS, Art Basket – Sloga, 81:61

U duelu koji je otvarao 9. kolo 1 ŽL Srbije, Art basket je na domaćem parketu savladao ekipu Sloge rezultatom 81:61. I ako to krajnji rezultat možda i ne govori, ovo je bila jedna vrlo zanimljiva utakmica za sve prisutne gledaoce. Artovke su nešto bolje od gošći otvorile utakmicu, ali veoma dobre i motivisane rivalke nisu izvadile ` belu zastavu` na startu, već su pružile snažan otpor domaćoj ekipi. Ekipa trenera Vidosavljevića, i ako je došla do dvocifrene prednosti u drugom kvartalu, nije uspela stvori zmačajniju prednost kojom bi utakmicu uvela u mirniji tok, pa je na poluvremenu rezultat bio 40:26 za ekipu Art-a. Po povratku sa poluvremena, nekoliko lošijih minuta ekipe Art-a, ekipa Sloge znalački koristi da smanji prednost i prilazi na 5 poena razlike, i uvodi meč u neizvesnost. Ipak, i ako ih šutersko raspoloženje nije služilo od početka meča, ekipa Art-a je prepoznatljivom čvrstom odbranom uspea da odbije napade ekipe Sloge i ponovo odlaze na dvocifreni višak, koji uspevaju da održe do kraja meče, i upišu novu pobedu.
Milan Vidosavljević, Veoma važna utakmica i pobeda za nas. Nismo odigrali našu najbolju napadačku utakmicu, ali smo sve to defanzivno vratili, i tako odbranili još jednom naš teren. Veoma sam ponosan na devojke i na ovu pobedu, ostaju nam još dva kola do kraja prvog dela prvenstva, u kojima očekujem da pristup bude ozbiljan kao i do sada.
Marta Mitrović, Pre svega želim da čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Moja ekipa je dobro otvorila utakmicu, držale smo ritam skoro celu utkmicu, i ako smo imali mali pad u trećoj četvrtini, uspeli smo da se vratimo našoj igri i tako ostvarimo devetu pobedu za redom
Saša Mateničarski, Jako dobra utakmica, pogotovo domaćina. Pokušali smo da pružimo dobar otpor, i mislim da smo uspeli u tome, i do kraja gde smo napravili tih zadnjih neke naše zicere, o drugim stvarima ne bih pričao, ne bih se bavio, ali mislim zaslužena pobeda domaćina.
Nataša Filipović, Za nas težak poraz, nismo otvorili dobro utakmicu, pravii smo neke greške, možda čak i potčetničke na naša neka dodavanja su oni pravili razliku, vraćali smo ih non stop na visoku raliku. U drugom poluvremenu malo smo se konsolidovali, i vratili se u kontakt, u čvrstu igru i držali do pred kraj rezultat, i na kraju smo opet popustili, možda i neki pad koncentracije i čestitam ekipi Art-a na zasluženoj pobedi.

More in 1.ŽLS