Aktuelno

Održan žreb za KUP Milan Ciga Vasojević 2023/2024

Održan žreb za KUP Milan Ciga Vasojević 2023/2024

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održan je žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević, koji se 2. i 3. marta 2024. održava u Nišu, u dvorani „Čair“.

U prvom polufinalu u subotu 2. marta od 17.00 časova sastaju se Partizan 1953 i Crvena zvezda, a od 19.30 časova Kraljevo i Mega MIS. Finale je zakazano za nedelju 3. mart u 19.00 časova.

Paralelno sa seniorkama, ponovo će pionirke igrati Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša.

Polufinalne parove su izvlačile košarkašice klubova učesnika Nevena Vučković iz Mege MIS, Nevena Naumčev iz Crvene zvezde, Ivana Brajković iz Kraljeva i Jovana Boričić iz Partizana 1953.

Žrebu su prisustvovali predstavnici klubova učesnika, a uvodnu reč dao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović.

– Čestitam vam svima na ogromnom uspehu naše ženske reprezentacije koja se treći put zaredom kvalifikovala na Olimpijske igre. Čestitam ovom prilikom i njima, najveća je zasluga igračica, stručnog štaba i ljudi koji vode žensku košarku, ali ogromnu zahvalnost zaslužujete i vi, koji ste kroz takmičenja i klubove razvijali naše reprezentativke. Svi treba da budemo ponosni na njih, kao što smo ponosni i na vas. I ove godine je Kup u Nišu, drugi put zaredom, čestitam svima koji su se plasirali na završni turnir. Želim vam mnogo uspeha i neka pobedi ekipa koja bude najbolja na terenu! – rekao je Projović

Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvajale su košarkašice Hemofarma i Crvene zvezde, po pet, Partizan se radovao tri puta, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom.

More in Aktuelno