Aktuelno

Završen Mini basket festival u Kikindi

Završen Mini basket festival u Kikindi

Proteklog vikenda, 2-3. Juna 2018. godine održan je Mini basket festival „Ranko Žeravica“ u Kikindi koji se tradicionalno održao po petnaesti put. Učestvovali su devojčice i dečaci rođeni 2007. i 2008. godine i mlađi. Za dva dana takmičenja odigrane su 32 utakmice u sportskoj hali „Jezero“.
Tokom trajanja Festivala organizovan je i seminar za trenere mini basket uzrasnih kategorija pod imenom „Od mini basketa do košarke“, gde su predavanja držali Prof. Garbanušić – za uzrast predškolske dece, kao i Rade Georgievski – promocija nove igre „Košarkica na teleskop koševima“. Veliko oduševljenje i zadovoljstvo svih učesnika izazvalo je prisustvo youtube košarkaške senzacije Trikija (Nemanja Blažić), koji je igrao sa decom „1 na 1“, pokazivao razne košarkaške „trikove“, davao autograme i slikao se sa svim učesnicima mini basketašima oba dana.
Svi učesnici su bili i pobednici – sva deca su dobila medalje i zahvalnice, a svi klubovi pehare za učešće na Festivalu, zahvaljujući generalnom sponzori NIS Gazprom – Budućnost na delu.
U prilogu je link ka facebook stranici sa foto albumom sa ovog festivala, koje možete pogledati OVDE.

More in Aktuelno