Aktuelno

Vojvodina savladala Žitko basket za finale da Dynamic VIP PAY

Vojvodina savladala Žitko basket za finale da Dynamic VIP PAY

Kadeti novosadske Vojvodine pobedili su ekipu Žitko basketa u polufinalu kvalifikacija u okviru Triglav kadetske lige Srbije 83:91 (27:18, 14:21, 18:21, 24:31). Tim iz Beograda bolje je otvorio meč, da bi u nastavku izgubio preostale tri četvrtine. Vojvodina sa Dinamikom u finalu u nedelju.
Kadeti trenera Bojana Vučića bili su nadmoćniji tim na terenu u prvih 10 minuta, pa je na kraju prvog perioda rezultat glasio 27:18 u korist Žitko basketa.
U nastavku polufinalnog susreta viđena je znatno požrtvovanija igra igrača Vojvodine, koji su sve vreme držali rezultatski priključak, sve do momenta dok u potpunosti nisu okrenuli rezultat u svoju korist.
Najbolji u timu pobednika bio je Dušan Dautović, koji je uz 19 poena imao i 7 uhvaćenih lopti. Sledili su ga Milan Zekić (19p, 8sk), Marko Ljesković (16p, 5as) i Mihajlo Gikić (14p, 5sk).
U ekipi Žitka istakao se Marko Galonić sa 24 poena i 9 skokova. Dvocifreni bili su i Luka Stešević (17p, 7as, 7sk), Aleksandar Nikolić (17p, 7sk) i Petar Novaković (12p, 10sk).
Vojvodina se ovom pobedom plasirala u finale kvalifikacija koje se održavaju u Sportskoj hali u Aleksincu. Protivnik Novosađana biće ekipa Dinamika iz Beograda, a susret je zakazan za nedelju u 15 časova.
Marko Radić

More in Aktuelno