Aktuelno

U Beogradu održan mini basket turnir „Vikend šampiona“

U Beogradu održan mini basket turnir „Vikend šampiona“

U okviru projekta „Svi smo jedan tim“, koji kompanija NIS realizuje u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, na platou ispred Poslovnog centra NIS u Beogradu organizovan je mini basket turnir pod nazivom „Vikend šampiona“. Turnir je ovoga puta okupio dečake i devojčice iz regiona Beograda, podeljene u dve starosne kategorije – od sedam i osam godina, odnosno od devet i deset godina.
Cilj ovog projekta koji se realizuje drugu godinu zaredom je promocija sportskog duha i zdravog načina života, pravilan fizički razvoj najmlađih, usmerenje ka sportu i sportskim vrednostima. Prva stanica ovogodišnjeg mini basket turnira „Vikend šampiona“ bio je Novi Sad, gde je turnir održan 11. maja.
Pored mini basket terena, najmlađi su imali priliku da igraju i na terenu sa teleskop košem, a programi turnira, lopte i visina koševa su prilagođeni uzrastu dece. Na kraju nadmetanja svi učesnici su dobili medalje, jer ovaj projekat ima jasan cilj da ne stvara konkurenciju među decom, već da podstiče poštovanje rivala i fer-plej, jer takav odnos stimuliše razvoj vrhunskih sportista.
– I ovoga puta želim da zahvalim kompaniji NIS na uspešnoj saradnji i na ovom velelepnom ambijentu za odigravanje mini basket utakmica sa željom da se naša saradnja nastavi i unapredi. Društvo se neguje od malih nogu da bi stabilnim i dugim koracima gazilo napred – izjavio je Rade Georgievski, predsednik Udruženja Mini basket Srbija.
NIS i Košarkaški savez Srbije, nakon Novog Sada i Beograda, mini basket turnir „Vikend šampiona“ organizovaće i 8. juna u Nišu.

More in Aktuelno