Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Partizan 1953 – Novosadska ŽKA, 84:54

TRIGLAV ŽKLS, Partizan 1953 – Novosadska ŽKA, 84:54

Ekipa Partizana od samog početka je uspela da nametne svoj ritam i već nakon prve četvrtine stekla je dvocifrenu prednost 26:9. Nastavila je domaće ekipa i u drugoj deonici sa čvrstom igrom u odbrani i organizovanim napadima, što joj je omogućilo da na poluvreme ode pri rezultatu 48:17. U nastavku utakmice viđena je veća borba, ali košarkašice Novosadske ŽKA nisu uspevale da pronđu rešenje za protivničke košarkašice koje su bile veoma raspoložene u napadu. Na kraju, Partizan je slavio ubedljivim rezultatom 84:54.
Ivan Vasilijević, Za ovu utakmicu, bilo je presudno što smo dobili više termina za trening prethodnih nedelja i to se odmah odrazilo na igru. Tokom cele sezone imali smo mali broj treninga što se odrazilo na utakmice. Sada smo dobili priliku da treniramo sa seniorkama koje su ostale i to mnogo znači ovoj deci što se i videlo na terenu. Jednostavno, ova utakmica je plod dobrog treninga i rada sa ovom decom.
Bojana Miškić, Za ovaj ubedljiv rezultat bila je presudna naša borbenost i velika želja da dobijemo ovu utakmicu. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo dobiti sve utakmice do kraja.
Zeković Nebojša, Prvo bih čestitao ekipi Partizana. Odigrali su odličnu utakmicu, kao i pre dve nedelje u Novom Sadu. Pored borbenosti Partizana, najpresudnije je bilo i to što su nama nedostajale i dve najbitnije igračice u rotaciji. Bez prvog pleja i igračice koja dominira u skoku u odbrani i napadu i u tranziciji, ali koga nema, bez njega se mora, a bez jedne od njih smo i verovatno do kraja sezone. Mi smo pre dva dana saznali da smo ostali bez jedne od njih i ovo nam je bila prva utakmica bez obe igračice. Ovo naravno ne umanjuje borbenost Partizana. Ja sam na poluvremenu rekao mojim devojkama da su po tri igračice Partizana su na kolenima, leđima i svakoj lopti, a mi kao da smo došli samo da gledamo. Još jednom čestitke i nadam se da će Partizan ući u neku seriju i da će se plasirati na završni turnir.
Tegeltija Jovana, Bilo je presudno što su igračice Partizana stvarno pokazale srce i imale su želju da pobede. Mi smo bile oslabljene u sastavu, što nam je prestavljao veliki problem. Mi smo uspele posle druge četvrtine nekako da se izborimo s tim, ali na kraju je Partizan ipak ubedljivo pobedio.

[envira-gallery id="21141"]

More in Aktuelno