Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Radivoj Korać, 27:87

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Radivoj Korać, 27:87

U četvrtom kolu Triglav ŽKLS u Pirotu su se sastale košarkašice ŽKK Gimnazijalac Tigra i možda najbolje ekipe u ligi ekipe Radivoj Korać iz Beograda. Od samog početka utakmice gošće su krenule silovito i stavile do znanja košarkašicama Gimnazijalca da su u Pirot došle po bodove. Tokom cele utakmice Žućkove naslednice su imale konstantno vođstvo koje se samo povećavalo do kraja utakmice. Ekipa Koraća je zasluženo trijumfovala u ovom susretu i zadržale visok plasman na tabeli, dok košarkašicama Gimnazijalca ostaje da pokušaju da osvoje bodove protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Najefikasnije kod gošći iz Novog Sada bile su Nevena Rosić 19 poena, 11 skoka, 28 indeks poena i Jovana Boričić sa 18 poena, 14 skoka i 34 indeks poena.  Kod domaće ekipe najefikasnija je bila Jovana Ignjatović sa 8 poena.
Vladica Ranđelov, Devojkama ništa ne mogu da zamerim. Pohvalio bih ih za trud, za energiju. Trpele su udarce, ali su i uzvraćale. Sa 2-3 ekipe nemamo šta da tražimo u ovoj ligi, to su ekipe koje su selektirane, gde se radi dva puta dnevno, koje igraju čak i Jadransku kadetsku ligu. Nama je cilj, da dobijemo igračice koje će igrati za seniorsku ekipu narednih godina. Jeste surovo ponekad, ali od ovog nema boljeg napretka. Na regionu nemamo ovakvih utakmica, ni približno ovakvu utakmicu nismo imali do sada. Imamo puno oscilacija, mučimo se protiv agresivnih odbrana da damo koš. Jesu one fizički jače i više od nas, međutim ima tu materijala za rad. Naše je da poboljšamo trening, da radimo, da ispravljamo greške, nedostateke i da tražimo svoju šansu protiv ekipa koje su u rangu sa nama, a ima takvih u ovoj ligi.
Vera Đorđević, One su ekipa koje su među prvima na tabeli. Mnogo više rade od nas, imaju više treninga od nas, ali mi smo se trudili. Treba još da radimo i da se pokažemo bolje u sledećem kolu.
Nenad Marković, U principu, čim smo koncentrisani svih 12 igrača to otpilike ovako izgleda. Rezultat ni jednog trenutka nije padao, sve je stajalo na istom nivou ko god da je ulazio u igru, čak i sa rotacijom svih 12 igrača, bilo je dobro. Ambicije su nam da odbranimo titulu u Srbiji i da probamo da napadnemo tu Jadransku ligu. Dobro smo i tu otvorili, da probamo da napadnemo, da vidimo dokle možemo da idemo. Prvenstveni mi je cilj da one kao igrači sazrevaju.
Jovana Boričić, Čestitam protivnicima na koreknoj igri i na pruženom otporu. Dale smo svoj maksimum, ispoštovale trenera šta je zacrtao i koji su njegovi ciljevi bili za ovu utakmicu. Idemo dalje ka novoj pobedi. Branimo titulu i ove godine želimo da to ponovo uradimo, da ponovimo uspeh, iddmo korak po korak i to će biti dobro.

More in Aktuelno