Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Novosadska ŽKA, 52:65

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Novosadska ŽKA, 52:65

U četvrtom kolu Triglav ŽKLS u Pirotu su se sastale košarkašice ŽKK Gimnazijalac Tigra i Novosadske Ženske košarkaške akademije.  Od starta utakmice gošće su krenule silovito i nagovestile da su u Pirot došle po bodove. Tokom cele utakmice novosađanke su imale konstantno vođstvo koje se povećavalo do kraja treće četvrtine. oslednju četvrinu dobile su domaće košarkašice (14:04) i time samo uspele da smanje razliku na kraju utakmice na pristojnih 13 poena. Novosađanke su zasluženo trijumfovale u ovom susretu i zadržale visok plasman na tabeli, dok košarkašicama Gimnazijalca tek predstoji borba za sredinu tabele. Najefikasnija kod gošći iz Novog Sada bila je Sofija Ždrnja koja je postigla je 18 poena i imala čak 32 indeksna poena, dok je po učinku pratila Sara Đalinac koja je uz 13 poena imala i 10 skoka. Kod domaće ekipe Bratislava Ignjatović je ubacila 13 poena, dok je Vera Đorđević uz 12 poena imala i 11 skoka, dok su obe imale po 19 indeksna poena.
Vladica Ranđelov, Čestitao bih Novosadskoj ŽKA na pobedi. Bili su dosta bolji od nas, pogotovu u prvom poluvremenu. Bili su brži od nas, pas je išao kako treba, nisu koristili puno driblinga, i taiko dolazili do lakih poena. Iz toga su stekli sigurnost i za šut i za sve. Takođe, čestitao bih i mojoj ekipi na igri. Kako je utakmica odmicala igrali smo bolje, malo smo se adaptirali na tu njihovu brzu igru. Mi smo novi u ovoj ligi, koja nam služi da bi deca napredovala, da bih ja napredovao, pošto na regionu nemamo kvalitetnih utakmica. Rezultatom mogu da budem zadovoljan, igrom – delimično, mogli smo i bolje, da sprečimo njihovu brzu igru. Okrećemo se našim narednim protivnicima. To su, mislim, Duga Šabac i Partizan. Nadamo se najboljem.
Maja Stanojević, Mislim da smo se borile i da smo dobro odigrale, koliko smo mogle, ali nije to bilo baš dovoljno za pobedu. Nadam se da će biti još bolje od sledeće utakmice.
Milan Ivanić, Zahvaljujem se domaćinu na fer i korektnoj igri, bili su odlični domaćini u svakom smislu. Mi smo ispoštovali svaki dogovor. Temeljno smo se pripremali za ovu utakmicu. Domaćinima i devojkama želim puno sreće u nastavku takmičenja. Nas u narednom čeka kolu veoma bitna utakmica kod kuće.
Sofija Ždrnja, Od početka smo ispunile zadatak koji nam je trener dao u svlačionici. Na kraju smo pupistile mnogo sa odbranom. Na kraju je ispala dobra utakmica. Čestitam protivnicama na super igri.

More in Aktuelno