Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, ČA Basket – Novosadska ŽKA, 54:64

TRIGLAV ŽKLS, ČA Basket – Novosadska ŽKA, 54:64

Domaće igračice na krilima pobede u prethodnom kolu u gostima silno su želele da ostvare prvu pobedu na domaćem terenu. Međutim ponovo je kao i protiv Vrbasa bila kobna prva četvrtina u kojoj napad a onda i odbrana kod domaćina nije funkcionisala kako treba. Silno su se domaće igračice ispromašivale u prvoj četvrtini. Iako je u nastavku utakmice sve bilo bolje gošće su uspele da odole i da privedu utakmicu u svoju korist. Kod gostiju su se posebno istakle Vučetić, Ždrnja i Babajić, a kod domaćih sa indeksom 34 se istakla Dopuđa.
Goran Denić, Sve čestitke ekipi Novosadske Žka na borbenosti i pobedi. Imali smo problema sa povredama i bolestima nekoliko igračica u toku nedelje tako da smo roviti ušli u utakmicu. Želja za pobedom je bila prisutna,ali zbog zdravstvenih problema nismo mogli da damo pun doprinos. Po prvi put smo takođe višoj ekipi od nas uspeli da pariramo u broju skokova ali je dekoncentracija u prvoj četvrtini odvela utakmicu rezultatski na stranu NŽKA. Ostaje nam da rešavamo te probleme u narednim utakmicama jer ovaj tim sigurno može mnogo bolje nego što je pokazao u dosadašnjem takmičenju.
Sonja Dopuđa, Čestitam protivnicama na fer i korektnoj igri. Nismo toliko loše odigrali utakmicu imali smo problema u napadu i odbrani u prvoj četvrtini a ostatak utakmice je bio prilično ravnopravan. Šta je tu je ostaje nam da popravimo igru u narednim utakmicama naročito na domaćem terenu i protiv ekipa koje su ujednačenog kvaliteta sa nama.
Milan Ivanić, Čestitao bih domaćoj ekipi na fer i korektnoj igri i poželeo bih im više sreće u nastravku sezone. Ispoštovali smo sve dogovore iz svlačionice. Spremali smo se za ovu utakmicu i uspelo nam je da koliko toliko zaustavimo njihove najbolje igračice i to nam je bio ključ pobede.
Sofija Ždrnja, Dobro smo otvorile utakmicu imale smo jako dobru prvu četvrtinu u drugoj smo pale i izgubile a onda smo u nastavku podigle igru i uz pomoć odbrane dobile utakmicu. Čestitam mojim saigračicama na istrajnosti a domaćinu na fer i korektnoj igri.

More in Aktuelno