Aktuelno

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Sloboda, 88:62

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Sloboda, 88:62

Furiozno su krenuli domaći od samog starta utakmice. Pogadjali su svoje šuteve, trčali tranzicije i koristili svaku grešku protivnika. Nisu imali gosti iz Užica pravi odgovor na visoki tempo domaćih, i tako se prva deonica završila rezultatom 38:12. Već posle 10 minuta igre Mega je imala ozbiljnu zalihu za nastavak utakmice, ali momci u crnoj opremi nisu odustajali. Nastavli su da se bore i nešto boljom odbranom i odličnim rešenjima u napadu, pobedili su drugu deonicu rezultatom 19:22. Ipak neparne četvrtine su pripale domaćoj ekipi i to ubedljivo. Kao i na samom početku Mega je otvorila drugo poluvreme napadčki raspoloženo, a ni odbrana nije zaostala, dozvolivši Slobodi svega 9 poena u trećoj četvrtini. I pored velikog zaostaka gosti su pokazali karakter, maksimalno su igrali do poslednjeg minuta, a to govori i podatak da su domaći upisali svega 7 poena u poslednjoj četvrtini. Ipak velika razlika u prvoj i trećoj četvrtini je donela Megi dvanaestu pobedu ove sezone, konačnim rezultatom 88:62.
Petar Radonjić, Otvorili smo utakmicu maksimalno fokusirano i gradili napad iz dobre odbrane. Nakon sjajne prve deonice smo vidno pali. Objasnio sam igračima na poluvremenu da moramo igrati maksimalno ozbiljni od prvog do poslednjeg minuta bez oscilacija. Mogu biti zadovoljan trećom četvrtinom, ali onakav pad u četvrtoj je neprihvatljiv. Čestitao bih gostima na borbenosti do poslednjeg minuta i mislim da moji igrači mogu izvući nešto poučno iz ove utakmice.
Ognjen Srzentić, Čestitam mojim saigračima na još jednoj upisanoj pobedi. Odlično smo otvorili utakmicu i napravili veliku prednost koja nam je posle bila dovoljna za pobedu. Čestitao bih Slobodi na fer i korektnoj borbi.
Branko Knežević, Veoma smo loše ušli u ovu utakmicu. Znali smo da neće biti lako protiv lidera na tabeli, ali smatram da je zaista nedopustivo primiti 38 poena u četvrtini. Posle takvog starta je veoma teško igrati i vratiti se u utakmicu. Čestitao bih Megi na zasluženoj pobedi.
Veljko Aleksić, Čestitam Megi na pobedi. Smatram da smo odigrali znatno ispod naših mogućnosti danas. Od samog starta utakmice odbrana nam nije bila na nivou kakvom ovakvo gostovanje zahteva i posle je bilo teško vratiti se u utakmicu.

More in Aktuelno