Aktuelno

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Partizan, 82:80

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Partizan, 82:80

Vrlo ujednačena igra obe ekipe tokom celog meča, KK Partizan je čvrstom odbranom prouzrokovao problem KK Mega MIS da napravi veliku razliku tokom utakmice, što je rezultovalo u čak 12 ukradenih lopti za goste. Igralo se koš za koš, Mega je povela 33:28 pred kraj poluvrermena ali je Parizan ipak brzo sustigao tu prednost I na odmor se otišlo rezultatom 42:43 za goste. Domaćin je dobro otvorio treću deonicu te je ponovo poveo na utakmici, ovaj put 57:49, međutim gosti su se konsolidovali I u poslednju četvrtinu se ušlo sa nerešenim rezultatom 64:64. U poslednjoj deonici posle velike borbe gde nijedna ekipa nije napravila osetnu razliku u poslednja 2 minuta ušlo se takođe sa nerešenim ishodom 78:78, u poslednja 2 minuta obe ekipe su igrale u grču sa dosta loših napada, da bi na kraju Nikola Karalić posle sjajne asistencije Srzentića pogodio odlučujuću trojku 6 sekundi do kraja utakmice za 81:78. Gosti su uspeli brzo da poentiraju za 2 poena, ali ne dovoljno brzo I da se preokrene rezultat, te je Srzentić, ujedno I MVP utakmice, postavio konačan rezultat sa linije za slobodna bacanja, 82:80.
Petar Radonjić, Jako sam zadovoljan ishodom i čestitao bih svojim igračima na pobedi u bitnoj utakmici koja nije bila laka za igranje, međutim, bilo je dosta grešaka sa naše strane, mnogo izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja. KK Partizan je pokazao kvalitet, pogotovo dužina klupe gostujuće ekipe, koja je na ovoj utakmici ubacila 34 poena. Takodje bih čestitao gostima na poštenoj borbi.
Ognjen Srzentić, Veoma bitna pobeda za nas u derbiju 10. kola. Znali smo da neće biti lako, trudio sam se da poentiram ali i da razigram saigrače, na kraju bih čestitao i Karaliću koji je postigao bitnu trojku, nije ga išao šut tokom utakmice ali verovao sam da će postići koš kad je najbitnije. Igramo pre svega timsku košarku i zato je rezultat na kraju bio u našu korist. Čestitao bih mojim saigračima na odličnoj utakmici kao i Partizanu na velikoj borbenosti.
Simanić Bojan, Bila je ovo teška utakmica za nas, više puta smo se vraćali u život, nismo davali Megi šansu da se odlepi na veću razliku tokom cele utakmice, propustili smo bitne napade u poslednja dva minuta, na kaju to je kažnjeno od strane domaćih koji su pokazali još jednom kvalitet ekipe, ostaje žal za neostvarenom pobedeom ali idemo dalje i fokus na sledeću utakmicu. Čestitke Megi na pobedi.
Aleksandar Goljović, Čestitam Megi na pobedi. Neizvesna utakmica do samog kraja, pokušali smo da pobedimo kroz odbranu I čvrstu igru, na kraju je presudio taj jedan šut, moramo da analiziramo utakmicu I ispravimo greške.

More in Aktuelno