Aktuelno

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Joker, 90:81

TRIGLAV KLS, Mega MIS – Joker, 90:81

Veoma ujdenačenu utakmicu smo pratili od samog starta. Brz tempo igre u kojoj su obe ekipe blistale. Mučili su se domaći sa šutem za tri poena, i prvu deonicu završili sa minimalnim zaostatkom. Gosti iz Sombora su nastavili u istom ritmu, i uspevali su da održavaju prednost da bi je ipak u poslednja dva minuta ispustili i tako se na pauzu otišlo pri rezultatu 45:43 u korist domaće ekipe. Iz poluvremena Mega je izašla mnogo bolje i agresivnom odbranom uspela da napravi značajnu prednost od čak 20 poena razlike. Ipak par loših odluka na kraju treće deonice, Joker je uspeo da iskoristi i smanji zaostatak na 13 poena razlike pred početak poslednjeg kvartala. Pokušavali su gosti da skroz prelome domaću ekipu, uspeli da pridju na čak minus 4, ali to nije bilo dovoljno. Važnu trojku za Megu pogodio je Ognjen Srzentić na 40 sekundi do kraja i tako stavio tačku na ovu vrlo interesantnu utakmicu šesnaestog kola Roda Juniorske lige Srbije.
Petar Radonjić, Pre svega bih čestitao gostima an odlično pripremljenoj utakmici. Znali smo da će ovo biti fizički zahtevna utakmica i mislim da u prvom poluvremenu nismo odgovorili na pravi način. U drugo poluvreme smo ušli sa više energije i to je dalo rezultate. Ipak u košarci morate ostati skoncentrisani svih 40 minuta i naše oscilacije u igri dozvolile su gostima da se vrate u meč. Čestitao bih mojim igračima na pobedi.
Pavle Bačko, Znali smo da će ovo biti veoma zahtevna utakmica. Nismo ušli kako treba, ali smatram da smo u trećoj četvrtini pokazali karakter. Čestitao bih svojim igračima na važnoj pobedi kao i gostima iz Sombora na fer i korektnoj igri.
Bojana Marić, Otvorili smo utakmicu odlično i mogu biti ponosna na kompletno prvo poluvreme. Ipak neshvatljiv pad u trećoj četvrtini nas je na kraju i koštao utakmice. Čestitala bih domaćoj ekipi na pobedi kao i našim igračima koji su pokazali da nikad ne treba odustajati.
Luka Zmajević, Čestitam Megi na pobedi. Sjajno smo otvorili utakmicu, ali nismo uspeli da održimo taj jak ritam čitavih 40 minuta. Analiziraćemo treću četvrtinu i raditi na našim greškama.

More in Aktuelno