Aktuelno

TRIGLAV KLS, Čačak 94 Quantox – Mega MIS, 67:86

TRIGLAV KLS, Čačak 94 Quantox – Mega MIS, 67:86

Košarkaši Mege su opravdali ulogu favorita i zasluženo slavili protiv Čačka 94 rezultatom 67:86. Domaći igrači su sjajno započeli utakmicu i snažno su se suprostavili favorizovanom protivniku u prvih 10 minuta. Presudna je bila druga četvrtina u kojoj gosti stižu do dvocifrene prednosti koju su sačuvali do kraja meča. U tom periodu je briljirao Petar Milosavčević, koji je za osam provedenih minuta u igri zabeležio 18 poena. U nastavku utakmice prisutni gledaoci su posmatrali ravnopravan duel koji je ipak gostujući tim mirno priveo kraju. Pored već pomenutog Milosavčevića najzapaženiji u pobedničkom sastavu su bili Nikolić, Srzentić i Gačić. U domaćem taboru sjajnu rolu u odbrani je odigrao Božidar Ćurčić koji je najboljeg igrača Mege Sibija sveo na svega sedam poena. Najefikasniji su bili Simović sa 21 i Tatić sa 18 postignutih poena.
Na kraju izveštaja sa ove veoma fer i korektne utakmice jedan bizaran i nesvakidašnji detalj. Na 4,50 minuta pre kraja igrači Čačka 94 su se sjajno branili svih 24 sekundi, a pošto je sirena označila istek vremena za napad gostiju sudija Petronijević na zaprepašćenje svih u hali pokazuje Simoviću tehničku grešku uz obrazloženje da je glasom omeo rivala u postizanju koša. Zaista nešto što se retko, ako se uopšte i viđa na košarkaškim terenima, uz napomenu da ovaj detalj svakako nije bacio senku na izuzetno korektno ponašanje svih aktera.
Dejan Kolarević
“Čestitam Megi na zasluženoj pobedi. Mojim igračima nemam šta da zamerim, osim što smo u drugom periodu svojim greškama i izgubljenim loptama olakšali rivalu da stekne opipljiviju prednost. Mi se nalazimo u seriji teških utakmica sa najkvalitetnijim ekipama u ligi, ali jasno i čvrsto idemo ka cilju koji smo zacrtali“.
Božidar Ćurčić
“Odigrali smo borbeno, ali su nas skupo koštale naše greške. Za rivala smo imali jednu od najboljih ekipa u ligi i ostaje nam da rastemo iz utakmice u utakmicu i izvlačimo pouke iz ovog poraza. Čestitam Megi na pobedi“.
Petar Radonjić
“Mislim da smo zasluženo pobedili jednu jako dobru i borbenu ekipu. Iskoristili smo svoje prednosti i to je presudilo. Čestitam mojim igračima na pobedi, a ekipi Čačka 94 želim puno uspeha u daljem takmičenju“.
Ognjen Nikolić
“Bitna pobeda za nas jer znamo da u Čačku nikada nije lako trijumfovati. Utakmica je bila fer i korektna sa obe strane. Idemo dalje ka svom cilju u ovoj sezoni“.

More in Aktuelno