Aktuelno

TRIGLAV KLS, Borac – SPD Radnički d.o.o., 93:55

TRIGLAV KLS, Borac – SPD Radnički d.o.o., 93:55

U poslednjem meču u tekućoj kalendarskoj godini kadeti Borca su na parketu dvorane kraj Morave ugostili Radnički. Izabranici Miloša Pejanovića su nakon poslednjeg zvuka sirene upisali novu, desetu pobedu u ligi, jer su slavili ubedivim rezultatom 93:55 (28:6; 24:18; 20:17; 21:14). Radnički je utakmicu otvorio pogotkom za tri, nagovestivši tako da je željan da pruži snažan otpor domaćinu. Međutim, ta intencija brzo je propala, jer je Borac odgovorio na više nego adekvatan način. Vezao je nekoliko dobrih napada u kojima je postigao 10 poena, pa je trener Radničkog nakon manje od dva minuta bio primoran da pozove tajm aut. Ali stanje na terenu u nastavku se nije suštinski promenilo. Štaviše, Borac je sjajnom igrom stekao dvocifrenu prednost, koju je tokom četvrtine polako uvećavao, a zaustavio se na plus 22 (28:6). Pošto je nastavljena utakmica Borac je vezao tri brze trojke, pa je suficit dodatno uvećan. Gosti su se svojski trudili da pruže kakav-takav otpor domaćinu, ali samo na momente su u tome i uspevali. Dominacija Borca bila je i više nego očita, tako da je već u prvom poluvremenu bilo jasno da će čačanski tim nastaviti svoju supermaciju u kadetskoj ligi. Jedina nedoumica je bila kojim će rezultatom to učiniti. Po otpočinjanju drugog poluvremena Borac je nastavio rabotu započetu u prvom kvartalu. Doslovno je sve konce igre tim iz grada na Moravi držao u svojim rukama, tako da Radnički tu nije mogao ništa. Čak je Borac tokom trećeg dela igre uspeo da dobaci do kote 36 (70:34). Ako je u prvom poluvremenu postojao i tračak nedoumice ko će na svoj konto upisati novu pobedu, u trećoj je ista odgonetnuta. U četvrtoj četvrtini domaći košarkaši su igrali taman toliko da ne dozvole da gosti ugroze supermaciju stečenu za pola sata meča. Doduše, u poslednjem delu igre trener Pejanović je na parket izveo igrače koji inače upisuju manju minutažu, pa zbog toga prednost nije dodatno porasla. Sve u svemu, zbog očite razlike u kvalitetu, ali i pristupu igri, kadeti Borca su upisali još jednu ubedljivu pobedu u takmičenju i tako su zadržali oreol nepobedivosti.
Vuk Obradović, pomoćni trener u Borcu, ,,Čestitam ekipi na sjajnom izdnju u ovom delu sezone. Ostvarene su sve pobede, a i protiv Radničkog smo dokazali da smo ubedljivo najbolji tim u ligi. Želja nam je da na ovakav način nastavimo i u ostatku sezone. Po modelu po kom smo igrali do sada imamo šansu da ostvarimo svoj cilj, a to je da budemo prvaci države u kadetskoj selekciji“.
Vukašin Veljović, igrač Borca, ,,Dobro smo otvorili utakmicu, stvorili dobru zalihu koševa, a kontinuitet smo zadržali do kraja susreta. Zbog toga smatram da smo zasluženo slavili. Protivničkoj ekipi čestitam na fer i korektnoj igri“.
Bojan Erić, trener Radničkog, ,,Čestitam ekipi Borca na celokupnoj sezoni, kao i na današnjoj utakmici. Za nas je bilo jako teško da odigramo ovu utakmicu, jer smo počeli da treniramo u utorak zbog brojnih problema za kovidom. Ali ovaj meč nam je došao odlično da se pripremimo za nastavak sezone“.
Nenad Filipović, igrač Radničkog, ,,Čestitam ekipi Borca na fer i korektnoj igri. Za nas je ovo bila jedna jako loše odigrana utakmica. Nadam se da ćemo u nastavku sezone uspeti da se oporavimo i da krenemo u nove pobede“.

More in Aktuelno