Aktuelno

TRIGLAV KLS, Borac Mozzart – Mega MIS, 90:101

TRIGLAV KLS, Borac Mozzart – Mega MIS, 90:101

U 11. kolu Triglav kadetske lige Srbije izabranici Vladimira Zlatanovića dočekali su na parketu Dvorane kraj Morave košarkaše Mege MIS. Kada je poslednji zvuk sirene signalizirao kraj okršaja, pobeda je završila u rukama gostujućih igrača, koji su slavili rezultatom 90:101 (26:29; 22:26; 13:24; 29:22).
Početak utakmice protekao je u znaku gostiju. Mega je preko Bačka uspela da veže sedam poena, tako da je imala start po želji. Tek je Radović, nakon više od dva minuta, uspeo da upiše pet poena, pa je tako stavio tačku na nalet rivala. Njega je sledio Klenkovski, pa je Borac ubrzo i poveo (8:7). Od tog momenta razvila se zanimljiva borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, tako da je vladao pravi egal. Doduše, pred samo okončanje deonice Mega je uspela da dođe do manje prednosti, ali ista zaista nije pravila neku razliku, jer je iznosila svega tri poena (26:29).
Trojkom Mihića započela je druga deonica. Ujedno, Borac je uspeo da poravna skor. Ali pošto je i Mega bila na visini zadatka, domaćin nije mogao da napravi značajniju seriju, već se i dalje igralo koš za koš. Ništa drastično se nije desilo u narednim minutima. Doduše, Mega je imala nešto veću inicijativu, ali je Borac bio kadar da je prati. Međutim, to nije bilo dugog veka. Gostima je pošlo za rukom da vežu nekoliko učinkovitih napada, pa su došli do plus devet (36:45). Iako su pokušali, Čačani nisu uspeli da do odlaska na veliki odmor ozbiljnije smanje deficit.
Baš poput dobrog dela prvog poluvremena, početkom trećeg dela aktuelna je bila igra koš za koš. To je pogodovalo Megi, koja je u drugoj deonici prihodovala fin kapital. Štaviše, posle novog koša Karalića, prvi put je imala dvocifrenu prednost (50:63). Naravno, klupa Borca je pozvala tajm aut kako bi probala nešto da promeni. Pošto do toga nije došlo, Mega je do kraja treće deonice nastavila da potpuno kontroliše tok susreta.
Završni deo utakmice bio je stvar puke formalnosti. Mega je tokom trećeg kvartala uspela da slomi otpor domaćina, tako da je odlučujuću četvrtinu igrala taman toliko da ne dozvoli Borcu da se vrati u život. Kada je zvuk sirene označio kraj okršaja, pobeda je zasluženo završila u rukama Beograđana.

More in Aktuelno