Aktuelno

TRIGLAV KLS, Beko – Crvena zvezda mts, 82:92

TRIGLAV KLS, Beko – Crvena zvezda mts, 82:92

Uzbudljiva utakmica sedmog kola Triglav kadetske lige odigrala se u subotu u hali Padinska Skela. Domaći igrači su poslednja dva kola pokazali da nisu zalutali u ovo takmičenje i da imaju ozbiljnu ekipu koja može da pokaže odlučne partije i parira svakom klubu. Prvi period protekao je u znaku domaćina i završen sa 22:14. U drugom periodu Beko je vodio i sa +13 ali se pred sam kraj perioda Zvezda serijom od 10:0 vratila rezultatski i smanjila prednost pred pauzu. Treći period gosti su nastavili snažnim tempom i preveli su utakmicu u svoju korist. Domaći igrači pružili su sjajan odpor i veoma namučili ekipu Zvezde koja je svakako važila za favorita ovog meča.
Zoran Beljić, Imajući u vidu da našu ekipu čine dečaci ponikli u našem klubu i da treniramo u školskoj neuslovnoj sali jer smo u odnosu na Zvezdu i Megu mali klub, ja sam prezadovoljan sa činjenicom da smo danas sa Zvezdom kao i prošlu utakmicu sa Megom tri četvrtine igrali egal utakmice. Slažem se sa kolegom iz Zvezde da imamo najboljeg igrača lige u našoj ekipi – Miloša Šojića. Ali, to nije slučajno, kao što nije slučajno što su kod nas ponikli Alen Smailagić i Filip Borovićanin. U svakom slučaju čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi.
Miloš Šojić, Prvo poluvreme skroz korektno, vodili smo u jednom trenutku 14 poena razlike pa smo na odmor otisli sa 3 poena u plusu. U drugom poluvremenu su nas prelomili na njihovo najveće oružje a to je kontra i odvojili se na 15 uz 3,4 trojke vezano. Nismo uspeli da se vratimo ali okrećemo se sledećoj utakmici u Kraljevu.
Šakota Miloš, Znali smo da je Beko opasna ekipa, da igra atipičnu košarku sa 4 niska igrača i Šojićem koji je možda najbolji igrač lige. Generalni nisam zadovoljan našim pristupom do nekog momenta i na tome moramo da radimo.
Vitorović, Utakmica je bila tvrda što se tiče prvog poluvremena. Držali smo se u egalu, protivnici su pružili odličan otpor. Prevagnuli smo čvrstom odbranom u drugom poluvremenu.

More in Aktuelno