Aktuelno

RODA JLS, Žitko Basket – Radnički 1950, 87:82

RODA JLS, Žitko Basket – Radnički 1950, 87:82

U 8.kolu Roda JLS juniori Žitko basket uz veliku borbu na terenu savladali su ekipu Radničkog 1950 iz Kragujevca rezultatom 87-82 (19-21,22-20,22-24,24-17). Veoma dinamična utakmica sa puno borbe , lepih poteza i lepih koševa. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu imale i po nekoliko poena viška, ali se u sam kraj ušlo u egal i odlučivale su nijanse. U ekipi trenera Đurića najbolji su bili Panišić P – 23 poena , Živanović V- 19 poena kao i Radojević A i Petković O sa po 17 poena, dok su kod trenera Vukoslavčevića bolji od ostalih bili odlični Milošević A i Mitrović A sa po 27 poena i Ostović A – 11 poena. U narednom 9.kolu Radnički 1950 dočekuje Spartak Suboticu dok Žitko basket gostuje ekipi Partizana.
Lazar Vukoslavčević, Čestitao bi pre svega ekipi Radničkog na fer i korektnoj utakmici. Osvrnuo bi se na našu ekipu koja ide iz jedne burne nedelje, promene kapitena gde se pokazala reakcija, vraćamo hemiju u ekipu, gde će sad biti više vremena da se bavimo košarkaškim stvarima što će nadam se doneti napredak ove ekipe. Pripremamo se za Partizan i mislim da je ovo početak sve boljih utakmcia po nas.
Viktor Bogdanov, Bitna pobeda za nas posle nekoliko veoma teških utakmica. Svaka čast ekipi iz Kragujevca, borili su se i do samog kraja je bilo neizvesno, ali na svu sreću pobedili smo i nadam se da će ovo biti lepa uvertira za nastavak sezone.
Bogoljub Đurić, Prava prvenstvena utakmica na jednu loptu. Mi smo se odvojili na sedam poena razlike, ali umesto da stegnemo odbranu i igramo jače, vratila se utakmica u egal. U poslednjoj četvrtini Žitko je bolje odigrao napad , mi slabije odbranu i to je to. Čestitke ekipi Žitka na fer i korektnoj borbi.
Ognjen Petković, Svaka čast protivniku na pobedi. Bila je teška utakmica,i jedna i druga ekipa su imale uspone i padove , gde je na kraju ekipa Žitka boljom igrom i nekim boljim odlukama uspeli da dobiju ovu utakmicu u svoju korist.

More in Aktuelno