Aktuelno

RODA JLS, Vojvodina – Borac, 94:99

RODA JLS, Vojvodina – Borac, 94:99

Izuzetno izbudljiva i prilično kvalitetna utakmica. Iako su gosti iz Čačka važili za velikog favorita pre meča, tek nakon produžetka uspeli su da slome otpor borbenog domaćeg tima, u kom je briljirao Mateja Mulabdić, sa indeksom 43. Domaći su mnogo bolje počeli utakmicu. Gosti nisu imali odgovor nza čvrstu odbranu Vojvodine, te su bili u dvocifrenom zaostatku. Ipak, sve su to nadoknadili u drugoj četvrtini, sa nekoliko ubačenih trojki i daleko boljim ofanzivnim akcijama. Borac je otišao na poluvreme sa dva poena prednosti.  Tokom celog drugog poluvremena viđena je velika, neizvesna borba do poslednjih sekundi. Borac je uglavnom imao prednost, ali nikada više od pet poena. Niti su domaći imali snage za preokret, niti gosti da prelome meč u svoju korist. Posle mnogo uzbuđenja u poslednjem minutu, utakmica je otišla u produžetak. U dodatnih pet minuta, gosti su uspeli da slome otpor Novosađana i stignu do pobede.
Aleksandar Gak, Malo nam je nedostajalo da iznenadimo favorita, ali šta da se radi. Nismo imali snage da izdržimo do kraja. Ipak, ponosan sam na borbenost momaka i sve što su pružili u ovoj utakmici. Pokazalo se da uz pravi pristup, možemo da pariramo i ekipama iz gornjeg dela tabele.
Mateja Mulabdić, Šteta što nismo uspeli da dođemo do pobede. Razočaran sam. Šta vredi moja dobra partija kada smo pali u produžetku…

More in Aktuelno