Aktuelno

RODA JLS, Užice – Konstantin, 95:59

RODA JLS, Užice – Konstantin, 95:59

Ravnopravna borba viđena je samo u prvoj četvrtini gde su gosti iz Niša parirali domaćinu šutem za tri poena. Ipak, u drugoj četvrtini, Užičani igraju čvršću i agresivniju odbranu i svoju prednost uvećavaju iz poseda u posed. Goste je iz utakmice totalno izbacila povreda Savića, pa u nastavku meča nisu imali koncentracije ni dovoljan fond igrača da pruže čvršći otpor domaćinu. U ekipi Užica svi igrači su se upisali u listu strelaca, a prednjačili su Brković sa 30, odnosno Aćimović sa 20 poena. Kod Nišlija, najbolji su bili Ćirić sa 14 poena i Pejović sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i 10 skokova.
Dušan Janković, Čestitke mojim momcima na pobedi. U velikom delu utakmice smo igrali dobru odbranu, sa pravim pristupom zadatcima. Gostima čestitke na borbi, nije lako igrati kada vam se saigrač povredi, ali su oni ipak do kraja utakmice dali sve od sebe. Puno sreće u nastavku takmičenja, kao i brz oporavak Matiji Saviću.
Vladimir Brković, Ne tako sjajna prva četvrtina, ali već u drugoj smo ostvarili prednost zahvaljujući timskoj igri, gde smo se odvojili na dvocifreni zaostatak. U drugom poluvremenu je trebalo samo da nastavimo istim ritmom što smo i učinili i utakmicu priveli kraju ubedljivim rezultatom.
Milan Tubić, Čestitam domaćinu na pobedi! Mi smo se spremali za ovu utakmicu, imali ideju, odigrali korektno prvu četvrtinu ali nas je povreda Savića izbacila iz utakmice. Nismo uspeli da reagujemo defanzivno i zatvorimo spoljnu liniju Užica gde su nam dva igrača dala 50 poena. Iako je razlika velika mislim da smo u pojedinim momentima imali dobre sekvence. Pokušavamo da izvučemo maksimum iz svake utakmice ali i da izvučemo pouke i napredujemo. Čestitke još jednom domaćinu i želim im svu sreću u nastavku.
Danilo Pejović, Bila je teška utakmica za nas. Krenuli smo u oslabljenom sastavu i povrede koje su nam se desile tokom utakmice su odlučile rezultat. To ne znači da nismo mogli bolje da se borimo, ali nam je otežalo već dovoljno tešku situaciju. Nadam se da ćemo uspeti da se vratimo jači iz ovog poraza i da dođemo do željno iščekivane pobede.

More in Aktuelno