Aktuelno

RODA JLS, Radnički – Konstantin, 70:73

RODA JLS, Radnički – Konstantin, 70:73

Odigrana je veoma čvrsta utakmica u kojoj je ekipa Konstantina odnela pobedu iz Kragujevca u vrlo neizvesnoj završnici i posle, može se reći, velikog preokreta. Radnički je pokazao dva lica, jedno, izuzetno organizovano i drugo, koje ga je koštalo pobede. Nakon odlične igre u prve dve četvrtine, domaćin je izgubio kompas. Nisu uspeli igrači Radničkog da našu rešenje za zonski presing Konstantina što je dovelo do velikog broja izgubljenih lopti u samom startu organizacije napada i brojnim kontranadima protivnika. Sa nedovoljno oporavljenim kappitenom Zindovićem i malo raspoloženih pojedinaca, ishod meča, možda, i nije mogao da bude drugačiji. Statistički parametri obe ekipe su bili skoro izjednačeni. Upravo su nijanse odlučile pobednika, ali i veoma loša efikasnost Radničkog u poslednjoj deonici gde su domaći postigli svega 8 poena. Solidne partije su prikazali Luka Milenković sa 12 poena, Pavle Stepanović sa 15, dok je najbolji pojedinac u redovima trenera Brajkovića bio Nikola Barać sa 16 poena i 10 skokova. Sa druge strane, publika u Kragujevcu je bila svedok predstave samo jednog čoveka iz ekipe Konstantina. Marko Popović je bukvalno sam pobedio protivnika. Postigao je 42 poena i imao 7 skokova, upisavši indeks od 41.
Darko Brajković, Dobro smo otvorili utakmicu i kontrolisali smo prvo poluvreme. U drugom selu smo pali, nismo igrali našu igru i loše smo čitali situacije na terenu, kako u napadu tako i u odbrani. Čestitam protivničkoj ekipi na dobro odigranoj utakmici i na zasluženoj pobedi. Moramo da se saberemo i da zbijemo redove i da se pripremimo za narednu utakmicu.
Nikola Barać, Česitam ekipi Konstantina na pobedi. Mi smo spremali ovu utakmicu ali je dekoncentracija i loša odbrana prouzrokovala preokret u drugom poluvremenu. Odlično smo odigrali prve dve četvrtine dok smo druge dve odigrali ispod svakog nivoa. Mnogo smo grešili i dozvolili protivniku da se vrati i povede. Pokušali smo da stignemo ali nismo uspeli.
Velko Kajganović, Zahvalio bih se domaćinu na fer i korektnoj igri. Ne bi bilo nezasluženo ni da je Radnički pobedio. Mi smo neke prethodne utakmice izgubili nesrećno. Imali smo problema i sa povredama. Možda nam se sada malo vratilo. Verujem da će i Radničkom na isti način, u nekim narednim utakmicama, da se vrati. Želim im puno sreće u nastavku.
Marko Popović, Dobro smo otvorili utakmicu ali smo od polovine prve četvrtine pa do kraja druge imali pad u igri. U drugom poluvremenu smo se borili, igrali jedni za druge i uspeli smo da ostvarimo pobedu.

More in Aktuelno