Aktuelno

RODA JLS, Mladost – Borac, 68:78

RODA JLS, Mladost – Borac, 68:78

U utakmici 2. kola Roda lige, juniori Mladosti su poraženi od Borca rezultatom 68:78. Oko 250 gledalaca u sportskoj dvorani Mladost je posmatralo borbenu utakmicu dva gradska rivala. Tim Mihaila Šušića je sjajno otvorio meč i trener Borca je veoma brzo bio primoran da zatraži tajm aut, jer je na semaforu stajalo 22:8. Igrači Borca su se malo trgli, ali je prvi period zasluženo pripao domaćinima, 24:15. Velika borba je viđena i drugih 10 minuta, ali mladi tim Mladosti uspeo da sačuva prednost i na veliki odmor odlazi sa rezultatom 38:37.
I u nastavku utakmice je velika borba na terenu. Favorizovani Borac preti, ali se domaći igrači ne daju. Ipak, do izražaja dolazi iskustvo sjajnog tandema gostiju Mićović Ognjen – Krsmanović. Nјih dvojica obilato koriste veliki broj izgublјenih lopti domaćeg tima i u poslednjem periodu dovode svoj tim do pobede.
Bez obzira na poraz u duelu sa iskusnim i starijim rivalom, igračima Mladosti se nema šta zameriti. Borili su se maksimalno i uprkos porazu stekli simpatije većeg dela gledališta u sportskoj dvorani Mladost.
Mihailo Šušić, trener ekipe KK Mladost, Mislim da smo usplei da preznojimo Borac i da su momci morali da daju dve od sebe. Odigrali smo odličnu prvu četvrtinu, ali smo onda uz Borčev pritisak iz četvrtine u četvrtinu po malo padali, da bi u poslednjoj potpuno pali, gde nismo imali više snage, tako da je Borac zasluženo pobedio. Nekim stvarima ipak možemo biti nezadovolјni, opet nam se pojedine greške ponavlјaju, 26 izgublјenih lopti je zabrinjavajući podatak na kome svakako moramo raditi. Čestitke mojim igračima, koji su dali sve od sebe. Čestitke i Borcu na fer i korektnoj igri i potpuno zasluženoj pobedi.
Nikola Radovanović, igrač ekipe KK Mladost, Prve tri četvrtine utakmice smo igrali egal, a onda su igrači Borca, kontrama i poenima iz reketa, prelomili i pobedili. Samu utakmicu smo odigrali iznad naših očekivanja, znali smo da je Borac favorit i ostaje nam da se okrenemo i isprvimo greške u narednim utakmicama. Čestitke mojim saigračima, a protivničkoj ekipi na pobedi.
Dejan Tomašević, trener ekipe KK Borac, Čestitam domaćinu na fer i korektnoj borbi i utakmici. Pretpostavio sam da će biti ovakva utakmica, jer deca kao deca, posle prve ubedlјive pobede su odmah krenuli u visine. U prvoj četvrtini je domaćin bio rastrčan, skočniji, u svemu su nas nadvisili i morali smo da reagujemo na to. Pobeda se piše i pamti, igra ne. Zadovolјan sam pobedom, ali ako ne budemo davali svoj maksimum nećemo pobediti nijednu utakmicu. Čestitam još jednom domaćinu na fer i sportskoj igri. Nisu nas mnogo iznenadali, znali smo da su borbeni, mladi, rastrčani, a nama ostaje da radimo i popravimo greške u sledećim utakmicama.
Srđan Krsmanović, igrač ekipe KK Borac, Na početku utakmice smo malo slabije krenuli, imali smo problema u odbrani i tek smo u drugom poluvremenu uspeli to da pobolјšamo. Imali smo dosta skokova u napadu, pa smo zato i pobedili. Okrećemo se sledećoj utakmici protiv Zvezde.

More in Aktuelno