Aktuelno

RODA JLS, Borac Mozzart – Partizan, 75:71

RODA JLS, Borac Mozzart – Partizan, 75:71

U 8. kolu Roda juniorske lige Srbije priređen je u Dvorani kraj Morave derbi runde. Naime, sastali su se domaći Borac Mozzart i beogradski Partizan. Sam pomen timova nagovestio je dobru juniorsku košarku. A tako je i bilo! Međutim, pošto samo jedan sastav može da se nazove pobednikom, ovog puta to važi za tabor Miloša Pejanovića, koji je na kraju susreta slavio skorom 75:71 (23:16; 20:14; 23:20; 9:21). Utakmica je počela pomalo konfuzno za oba tima, jer su napravili nekoliko grešaka. Na takvu igru tačku je stavio Milošević, koji je pogodio dve trojke. Ubrzo je i Partizan poentirao preko Mikića, tako da je uspeo da razbije čaroliju. Ali domaćin je nastavio u dobrom ritmu, pa je napravio novu seriju od šest pogodaka (12:6). Gosti nisu hteli da čekaju da se domaćin još više odlepi, već su odgovorili sa pet vezanih poena. Red je bio na Čačane da učine isto, što i jesu. Štaviše, pred sam kraj deonice pobegli su na najvećih plus sedam (23:16).
Poenima Ćurčića na samom otvaranju druge četvrtine Borac je prvi put došao do dvocifrene prednosti (26:16). Partizan je pokušao da odgovori, ali je to ostalo jalovo. Čak je domaćin posle trojke Popovića došao do kote 15 (35:20), pa je klupa Partizana morala da reaguje. Ipak, do neke velike promene nije došlo. Domaći igrači su sve vreme imali vođstvo od dve cifre, tako da nije postojala opasnost da je Partizan ugrozi. Sve u svemu, Borac je na veliki odmor otišao znatno zadovoljniji od rivala.  Tamo gde je stao u prvom, Borac je nastavio u drugom poluvremenu. Potpuno je kontrolisao susret, dozvolivši Partizanu samo da se na momente malo približi. Naravno, domaćin je imao zaista lepu zalihu koševa, tako je mogao da igra bez opterećenja. A čak je na samom kraju trećeg dela susreta imao do tada najvećih +16 (66:50). Zaista nije delovalo da Partizan ima i najmanju šansu da nešto promeni. Završni kvartal Borac je krenuo trojkom Bugarčića, a zatim je poentirao i Milošević. Tim koševima Čačani su pobegli na +21 (71:50). Ako je do tada postojala i najmanja nada kod Partizana da može do egal stanja, u tim momentima se raspršila. Barem je tako delovalo. Ali onda je Borac neshvatljivo dopustio sebi znatno opuštanje, pa je Partizan volšebno prišao na svega šet poena deficita (71:65). Tada je domaćin shvatio da je đavo odneo šalu, pa je zategao svoje redove. Uz dosta truda, uspeo je da zaustavi nalet rivala i meč mirno privede kraju.
U sledećoj rundi Borac Mozzart će morati da otputuje u prestonicu, gde će biti dočekan od strane Dinamika. Taj meč je na programu narednog vikenda.

More in Aktuelno