Aktuelno

RODA JLS, BKK Radnički – Crvena zvezda, 72:74

RODA JLS, BKK Radnički – Crvena zvezda, 72:74

U duelu juniorskih ekipa nekadašnjih šampiona Jugoslavije između beogradskog Radničkog i Crvene zvezde u okviru 10. kola RODA Juniorske jedinstvene lige Srbije, pobedu su odneli crveno-beli (74:72). Krstaši su tokom čitavog toka utakmice diktirali tempo i imali vođstvo nad višestrukim osvajačem RODA juniorske lige Srbije, ali su u samoj završnici lošim izvođenjem slobodnih bacanja uskratili sebi ukus pobede! Nakon faula na 12 sekundi pre kraja meča crveno-belih pri rezultatu 72:72, Aleksandar Jovčić je bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja i dao šansu gostima da dođu do pobede. Što je ekipi Branka Jorovića, košem Vuka Drobnjakovića u poslednjoj sekundi utakmice, pošlo za rukom! Ekipa Nikole Nikolića ima će za čim da žali, jer ovo je po ko zna koji put da sreća okreće leđa njegovim izabranicima u poslednjim trenucima utakmice. Ljubitelji košarke na Krstu su mogli zasigurno da uživaju u sjajnoj košarkaškoj predstavi i da gledaju neke buduće košarkaške asove.
Trener BKK Radnički, NIKOLA NIKOLIĆ: Dobra utakmica za nad tri četvrtine, ima li smo kontrolu utakmice tokom većeg dela meča. Usledio je pad u igri i loše izvođenje slobodnih bacanja u poslednjoj deonici mojih igrača, što je Zvezda iskoristila da preokrene rezultat u svoju korist. Mi smo imali svoju šansu da pobedimo, ali smo opet na 10 sekundi pre kraja promašili dva slobodna, nakon čega su gosti postigli pobedonosni koš u poslednjim trenucima meča. Čestitam ekipi Crvene zvezde i treneru Branku Joroviću na pobedi, nama ostaje žal za pobedom koju smo imali u svojim rukama. Okrećemo se narednim utakmica i dobrom treningu, kako bi napredovali iz kola u kolo.
Igrač BKK Radnički, GRIGORIJE AVRAMOVIĆ: Čestitam ekipi Zvezde na pobedi. Žao mi je što smo nesrećno izgubili posle dobro odigrane utakmice. Vodili smo celu utakmicu, ali su na kraju naša loša koncetracija i loš procenat šuta sa linije slobodnih bacanja presudili u protivnikovu korist.
Trener Crvene zvezde, BRANKO JOROVIĆ: Znali smo da je ekipa Radničkog stvarno nezgodan protivnik, pre svega na svom terenu. Igrali smo tu jednu utakmicu u kvalifikacijama i znali smo šta da očekujemo. Bila je dobra utakmice za sve koji su danas došli da pogledaju. Mislim da mi u većem delu nismo igrali kako hoćemo i kako trebamo. Imali smo dosta problema, ali mislim na kraju da smo nekom željom i energijom uspeli da pobedimo. Isto da je ekipa Radničkog dobila, mislim da bi isto bilo zasluženo. Jedna izjednačena utakmica, sa dosta dobrih poteza, dobre odbrane. Njima želim sve najbolje u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo daljim utakmicama.
Igrač Crvene zvezde, VUK DROBNJAKOVIĆ: Počeli smo malo slabije danas. Nismo odgovorili na njihovu agresivnost, posle toga smo malo popustili u napadu. Niko nije smeo da preuzme odgovornost. Na kraju eto, presudio je taj moj koš. Ali sve zahvaljujući ekipi, iskreno bez ekipe teško da bi prošli sve ovo. Borili smo se do kraja.

 

More in Aktuelno